Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Irakezen bestoken Saoedi-Arabië

bomb graffiti Baltics 2012 bom

Zes mortiergranaten zijn woensdag afgeschoten op het noordoosten van het Saoedisch koninkrijk. De aanval is opgeëist door een groep Irakese sjiieten die steun vanuit Iran zou ontvangen.

Het ‘al-Mukhtar Leger’ wilde met de beschieting het buurland waarschuwen zich niet in Irakese aangelegenheden te mengen. Volgens AlJazeera vielen er geen slachtoffers.

“Doel was om de Saoediërs te tonen dat wij hun grensposten en patrouilles kunnen treffen”, zei leider van deze sjiitische groepering Wathiq al-Batat. De projectielen landden bij een Saoedische grenspost op enkele honderden kilometers afstand van ‘s werelds belangrijkste olievelden.

sticker oil spuitende oliebron, Riga

Naast de politieke bemoeienis uit het buurland maken de Irakezen zich boos over beledigingen aan het adres van een dochter van de profeet Mohammed.

Saoedi-Arabië heeft een moeizame relatie met het door sjiieten gedomineerde Irak. Zijn regering zou een Iraanse pion zijn.

DF

Gerelateerd:

Hezbollah ontsnapt aan bomaanslag in Beiroet

Koeweitse moslim mag niet op bedevaart

Partij kiezen in de ‘Arabische Lente’?

Rambo 4 & de Revolutie in Libië

Video: knokken in Saoedische moskee na politieke preek

Tunesië: feminisme & fundamentalisten

Meisjes naakt op auto’s gebonden & met mes verkracht


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>