Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Iraanse toren middenin Manhattan’

Tower sticker Amsterdam 2013 toren

Amerika gaat een wolkenkrabber in hartje Manhattan verbeurd verklaren.

De 36 verdiepingen tellende toren zou stiekem in bezit zijn van de Iraanse overheid, denkt het Amerikaanse ministerie van justitie en ook de rechtbank.

sticker Tower Amsterdam 2013Inbeslagname en verkoop van het ‘Piaget Gebouw’ zouden “de grootste terreur-gerelateerde confiscatie uit de geschiedenis” opleveren.

Volgens het ministerie is er geld witgewassen in het pand en zijn sancties tegen Iran omzeild door de eigenaren. Deze Alavi Foundation en Assa Corporation zouden een ‘front’ vormen voor de Iraanse staatsbank Bank Melli.
sticker Tower Amsterdam 2013 toren

Openbaar aanklager Preet Bharara ziet de verkoop van de toren als “een middel om slachtoffers van door de staat Iran gesponsorde terreur te compenseren”.

sticker i love Iran AmsterdamHet Piaget Gebouw werd in de jaren ’70 gebouwd door een non-profit stichting die was verbonden met de Shah van Perzië. Na de revolutie van 1979 nam het nieuwe regime de toren in beslag.

Tower sticker 2013 Amsterdam

De eigenaren zijn tegen het Amerikaanse besluit in hoger beroep gegaan.

DF

Gerelateerd:

Dappere vrouwelijke minister Iran ontslagen

Argumenten tegen aanval VS op Iran

Virtual defection: de Mossad in Iran

Wadah Khanfar op TED.com

Het CDA misbruikt God

De “islamitische republiek” Iran

Marmolak: Iraanse censuur geniaal omzeild

Hoogoplopend conflict politici Iran


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>