Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Imam: ‘Moslima mag gezicht tonen’

sticker boerka Amsterdam burqa's

Een prominent geestelijke uit Saudi-Arabië heeft de woede van conservatieve moslims gewekt. Het is voor islamitische vrouwen helemaal niet nodig om hun gezicht te bedekken, vindt Ahmed bin Qassim al-Ghamidi.

Saudische vrouwen en meisjes hullen zich doorgaans in de nikab, een soort hoofddoek die alleen de ogen vrijlaat. Ghamidi deed zijn uitspraken tijdens een tv-programma zaterdag, meldt Morocco World News. Een vrouw had hem via Twitter gevraagd of het toegestaan was een foto van haar gezicht te tonen op sociale media.

De prediker baseert zijn opvattingen onder meer op enkele overleveringen van de profeet Mohammed (hadiths). Volgens Ghamidi bedekten vrouwen hun gezichten destijds niet, op de echtgenotes van Mohammed na. “De geldigheid van deze hadith eindigde met het overlijden van de profeet”, zei hij.

islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek‘Make-up is ook prima’

Om zijn argument te benadrukken nam de geestelijke zijn vrouw ongesluierd mee naar de tv-uitzending, iets dat veel Saudiërs woedend maakte. Hij vindt het volgens The Daily Star eveneens geen enkel probleem als dames zich met make-up versieren.

Ghamidi is voormalig hoofd in de regio Mekka van de gevreesde en zeer machtige religieuze politie, een organisatie die bepaald niet bekendstaat om zijn vrijzinnige opvattingen.

De Groot-Moefti van Saudi-Arabië, Shaikh Abdul Al Aziz Al Shaikh, verklaarde echter dat Ghamidi ongelijk heeft. “Gezichtsbedekking is voor vrouwen een godsdienstige plicht”, zei hij volgens Gulf News maandag. “Ghamidi moet God vrezen en berouw tonen.”

sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

Op sociale media waren de meningen desalniettemin ernstig verdeeld over deze heikele kwestie. Het verhitte debat mag niet in beledigingen vervallen, zo stellen religieuze leiders.

DF

Gerelateerd:

Fatwa tegen m/v chatten in Egypte

Imam: ‘Vrouw in bad bespieden = oké’

‘Vrouw op billen slaan, niet in gezicht’

Ban op boek ‘vrouw achter het stuur’

Saoedische vrouwen eisen vrijheid


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>