Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

“Ik helemaal schoon, zij ook helemaal schoon”

sticker boerka Amsterdam burqa

De twee vriendelijke en oprechte ogen van de jonge Turk M.A. staren me vragend aan, terwijl hij zijn zin afmaakt met de woorden “dat is eerlijk, toch?”, alsof hij vreest dat hij misschien met zijn standpunt over seks voor het huwelijk mijn afkeuring zal oogsten.

Ondanks zijn jonge leeftijd ging deze harde werker reeds op bedevaart naar Mekka en leidt hij een klein bedrijfje in Amsterdam. Het gezin waaruit hij afkomstig is telt vrij veel broers en een zus, die een HBO studie volgt. M.A. legt me verder uit dat hij natuurlijk wel eens met vrouwen gepraat heeft, maar alleen indien het noodzakelijk was zoals op school en voor afspraken met bedrijven en andere organisaties. Nooit was hij met een vrouw alleen, behalve dan met directe familieleden. Van zijn aanstaande vrouw eist hij eenzelfde mate van kuisheid: “Alleen met een Islamitische vrouw die haar kuisheid bewaard heeft trouw ik, anders wil ik sterven als maagd”, zegt hij nog ter verduidelijking van zijn standpunt.

Mijn liefde voor oprechte gelovigen zoals M.A. is ongeveer even groot als mijn afkeer van de mensen die dubbele standaarden hanteren.

sticker Mad decent Amsterdam 2013

Enkele jaren geleden was ik bijvoorbeeld eens op bezoek bij de illegaal in Nederland verblijvende Turk A., die me vol haast vaderlijke trots vele foto’s toonde van hemzelf, innig gearmd met diverse hoogblonde hoeren met wie ooit het bed mocht delen. Hij had duidelijk een voorkeur voor Oost-Europese vrouwen. Toen ik hem vervolgens vroeg of hij niet liever zou trouwen, al was het maar uit kostenoverwegingen, vertelde hij me dat hij een maagd uit zijn geboorteland zou importeren zodra hij een verblijfsvergunning bezat. Hij leek niet goed te begrijpen dat ik dit op zijn zachtst gezegd enigszins ‘dubbel’ vond.

In een moskee sprak ik enige tijd geleden de Turk D. die me zonder duidelijke aanleiding begon te vertellen over een enkele jaren durende buitenechtelijke relatie die hij had en die zijn vrouw ontdekt had. Inmiddels was het weer goed tussen hem en zijn echtgenote, zei hij, waarna hij begon over zijn werk. Op mijn vraag of zijn vrouw ook werkte, antwoordde hij dat hij dat niet wilde en haar dit dus verboden had, omdat hij vond dat dat niet hoorde.

Vreemdgaan lijkt me toch wel een der ernstigste zonden die iemand begaan kan in een huwelijk of relatie. Een autochtone, ongelovige Nederlandse man wiens vrouw zoiets ontdekt, zal zich in de daarop volgende periode erg nederig opstellen ten opzichte van zijn vrouw, zo vermoed ik sterk. Sommige ‘gelovigen’ hebben daar aanzienlijk minder last van, weet ik inmiddels.

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>