Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Idee stadshypotheekbank PvdA roekeloos

sticker 'PvdA vastgoed maffia'

Vandaag werd bekend dat de PvdA in Amsterdam erover denkt om woningzoekenden financieel bij te staan met de aankoop van een huis.

sticker zonde Utrecht 2013De PvdA wil Amsterdammers helpen bij het kopen van een huis “omdat banken zo terughoudend zijn met het verstrekken van hypotheken”.

Met bijvoorbeeld een stadshypotheekbank hoopt de partij “beweging te krijgen in de woningmarkt”, hetgeen op het eerste gezicht misschien niet onredelijk klinkt. Andere partijen reageerden bepaald niet afwijzend.

sticker 'het ergste moet nog komen', Amsterdam

Als je het echter tot je laat doordringen lijkt het plan verdacht veel op zo’n gesubsidieerde hypotheek-constructie als de inmiddels beruchte ‘Fannie Mae‘ en ‘Freddie Mac’, de banken die aan de basis van de wereldwijde kredietcrisis stonden.

sticker wegens groot succes herhaald Erosie 2007 Utrecht 2013En is het niet minstens even opmerkelijk om juist nu gestart is met de afbouw van de hypotheekrenteaftrek dit idee te opperen?

Heeft men ondanks alle draconische bezuinigingen toch nog belastinggeld kunnen vinden om extra lucht in de woningmarkt te pompen en tegelijk de banken heimelijk te subsidiëren?

DF

Gerelateerd:

Melk-campagne is belachelijk


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>