Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Huurlingen VS bestrijden Afghaanse drugshandel

sticker some coca for Loka Bush 1922 Amsterdam center 2013 July

Een van de vreemdste aspecten van het beleid van de Amerikaanse regering ten opzichte van Afghanistan heeft te maken met de drugshandel ter plaatse.

Zo zijn er diverse beschuldigingen dat de CIA zich actief mengde – als handelaar – in de opium business, maar ook dat de beruchte drugsdealer Ahmed Wali Karzai op haar loonlijst stond.

sticker 'schurk, more addictive than meth'Desondanks blijft het land de handel in drugs in het verre Afghanistan te vuur en te zwaard bestrijden.

Aangezien het Amerikaanse leger leger in 2014 het centraal Aziatische land verlaat is het ook opmerkelijk is dat men van plan is er de drugshandel tot in ieder geval september 2015 te ‘monitoren‘. Dit moet gebeuren vanuit ‘Camp Integrity’.
sticker Buffalo soldier Co 2014 July Philadelphia grenade army

Hiertoe zullen echter geen Amerikaanse militairen ingezet worden, maar de schimmige huurlingenorganisatie Blackwater – inmiddels Xe Services of Academi genoemd. Hoewel cannabis in steeds grotere delen van de VS gelegaliseerd wordt, is de buitenlandse handel kennelijk te lucratief om ongemoeid te laten.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>