Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hulpverleners belagen tijdens Ramadan

“Woensdagavond vond in Amsterdam-West een steekpartij plaats waarbij ambulancepersoneel werd bedreigd. Rond 18.00 uur werd een 15-jarige jongen neergestoken in de Vredeman de Vriesstraat in Geuzenveld. Omstanders maakten verzorging van de gewonde onmogelijk, zegt een politiewoordvoerder. Ook zouden doodsbedreigingen zijn geuit. In deze ‘hectische, emotionele’ situatie eisten bekenden van het slachtoffer de naam van de dader. De politie heeft een familielid van het slachtoffer aangehouden voor vernieling.” “Volgens een getuige liep het zelfs zo uit de hand dat het slachtoffer een infuus verloor en niet meer goed behandeld kon worden” (at5.nl).
ongeluk politie ambulance amsterdam
Redelijk wat verschijnselen in Nederland denk ik inmiddels te begrijpen, maar sommige gaan mijn pet absoluut te boven. Wat bezielt mensen in ‘s hemelsnaam om ambulancepersoneel aan te vallen? Mensen die met het zojuist gepleegde misdrijf niets van doen hebben en die nota bene jouw familielid het leven proberen te redden? Het feit dat een en ander plaatsvond in Geuzenveld doet sterk vermoeden dat het mensen uit ‘islamitische culturen’ betrof. Waar in de Koran staat dat dit soort gedrag toegestaan is? Het is nog Ramadan bovendien, dezelfde vastenmaand als waarin Theo van Gogh vermoord werd en de maand waarin moslims zich extra beschaafd dienen te gedragen. Als de Koran werkelijk een leidraad zou zijn voor de meerderheid der moslims, zouden vooroordelen over de islam verdwijnen als sneeuw voor de zon.

DF

Ps: als ik ‘Balkenende’ intoets in mijn Open Office Word vraagt mijn spellingcontrole steeds of ik ‘onbetekenende’ bedoel.

Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>