Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Horror in Rusland: adoptie & wodka

sticker Siberian meat grinder SMG Amsterdam 2013

“Nu de Nieuwjaarsvakantie begint staan we op de drempel van tien dagen horror. De overgrote meerderheid der inwoners is dan aan zijn eigen lot overgeleverd en er bestaat geen ergere vijand van de Rus dan hijzelf”, waarschuwt het hoofd van de Federale Consumenten Beschermingsdienst Gennady Onishchenko tegen overmatig alcoholgebruik rond de jaarwisseling.

Russen hebben vakantie vanaf 29 december en drankmisbruik is vrijwel nergens ernstiger dan in dit reusachtige land. Wellicht nog gruwelijker dan het maatschappelijk probleem wodka is de situatie voor weeskinderen in post-communistisch Rusland.

Ketel 1 reclame Gentlemen this is vodka reclame Los Angeles 2011 2012weeshuizen
Deskundigen schatten dat vijftig tot 95 procent van alle kinderen die opgroeien in Russische weeshuizen verslaafd raakt aan drugs en alcohol of zelfmoord pleegt.

Vaak lijden ze aan wat officieus het ‘Mowgli-syndroom’ genoemd wordt, in welk geval ze erg matig zijn uitgerust om te functioneren in de samenleving.

adoptie in Rusland
Ook geadopteerd worden door Russische ouders biedt bepaald geen rooskleurig beeld. Volgens officiële statistieken heeft zo’n kind 39 keer meer kans vroegtijdig te overlijden dan kinderen die in westerse landen geadopteerd worden.

sticker monster-man Amsterdam 2013

Helaas doet de politie bar weinig onderzoek naar het verdwijnen van kinderen laat staan naar overleden wezen.

moorden op kinderen
Zo is er veel kritiek op de aanpak door de autoriteiten van een bende pooiers die actief was in het stadje Nizhny Tagil.

sticker step-child keyhole AmsterdamTientallen meisjes tussen de 13 en 15 jaar oud werden er ontvoerd, gruwelijk misbruikt en vervolgens in de prostitutie gedwongen. Degenen die niet meewerkten – minimaal 14 maar misschien wel 30 – werden vermoord en gedumpt in een massagraf. Overeenkomstige situaties deden zich voor in Koersk in 2001, Orenburg en Perm.

street art 'hoertje'

adoptie door Amerikanen
Sinds de val van het communisme ruim 20 jaar geleden adopteerde Amerika bijna 60.000 Russische kinderen, jaarlijks dus zo’n 3.000. In het algemeen zijn kinderen daar veiliger en gaan ze gemiddeld sowieso een betere toekomst tegemoet.

adoptieverbod
Afgelopen vrijdag echter tekende president Poetin een wet die adoptie door ouders uit de VS verbiedt.

Deze beleidswijziging wordt algemeen gezien als ‘vergelding’ voor de Magnitsky Act, waarmee Amerika enkele hooggeplaatste Russen aanpakt in verband met corruptie en een moord in een gevangenis.

Met het aannemen van de nieuwe wet veroordeelt Poetin dus duizenden jonge kinderen tot een kort leven vol ellende, en dat enkele dagen voor het Russische kerstfeest begint. Je moet maar durven.

DF

Gerelateerd:

Sociale dienst Rusland gijzelt kinderen om belastingschuld

Pedoschandaal Litouwen

Klokkenluider Navalny veroordeeld

Abortus in Rusland

Lolly lounges’: pedofilie in Zuid Afrika

Russische humor over corruptie

Wie geloof je? Je moellah of een ezel?

Vermiste meisjes ‘Taken’?


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |   

2 reacties

 1. Bedankt dat u op uw site over de problemen in Rusland voor het Nederlandse volk vertelt, als Peter de Grote. Er is een serieus gebrek in kennis over elkaar bij de volkeren.

  • Ha Janneke,

   het is ook echt een zeer interessant land, met een redelijk ‘polizieke’ politieke elite die er de zaak organiseert.
   Dank voor je reactie,
   David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>