Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hoogoplopend conflict politici Iran

sticker Power move conspiracy Amsterdam center 2013 July

In de machtsstrijd met zijn tegenstanders om het presidentschap maakt de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad soms rare sprongen.

Zo beschuldigde hij afgelopen zondag familieleden van de parlementsvoorzitter Ali Larijani openlijk van corruptie.

Op een door hem meegebrachte dvd toonde hij het parlement een afgeluisterde vergadering tussen twee mannen – onder wie Fazel Larajani – over het aanwenden van politieke macht ter zakelijk voordeel, ofwel corruptie.

Larijani was duidelijk not amused en beweerde op zijn beurt dat de president hem eerder op de dag met de dvd probeerde te chanteren omtrent het afzetten van de minister van arbeid.

bevolking zucht nog steeds onder sancties
Ondanks de schijnbare vroomheid van de Iraanse politieke elite is de Islamitische Republiek door en door corrupt.
Iran - Khomeini hippie

Het regime is een soort religieuze variant op George Orwells ‘Animalfarm’, waarbij demonstranten en andere tegenstanders van de regering kunnen worden beschuldigd van Moharebeh (‘misdaden tegen God’).

De strenge religieuze politie valt ‘onzedelijk’ geklede vrouwen lastig en onderwijl verdelen de corrupte leiders de collectieve buit.

sticker i love Iran AmsterdamAlsof de bevolking het niet reeds zwaar genoeg heeft lijdt het land ook al geruime tijd ernstig onder westerse sancties.

Voormalig VN-medewerker Denis Halliday noemde de economische sancties tegen Irak ooit ‘neerkomen op genocide’ en voor Iran zouden de gevolgen wel eens vergelijkbaar kunnen zijn.

Een bijkomend effect van de westerse maatregelen tegen het land is dat ze paradoxaal juist de macht van het regime lijkt te versterken. En voor de corrupte leiders is dat natuurlijk geen slecht nieuws.

sticker free Nasrin Sotoudeh Amsterdam

DF

Gerelateerd:

Dappere vrouwelijke minister Iran ontslagen

Argumenten tegen aanval VS op Iran

Virtual defection: de Mossad in Iran

Wadah Khanfar op TED.com

Het CDA misbruikt God

De “islamitische republiek” Iran

Marmolak: Iraanse censuur geniaal omzeild


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>