Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Nieuw hoofd geheime dienst Pakistan

sticker Power move conspiracy Amsterdam center 2013 July

Inter-Services Intelligence (ISI), de belangrijkste en meest gevreesde spionnenorganisatie van Pakistan, krijgt een nieuwe directeur. 

De BBC meldt dat het gaat om Rizwan Akhtar, een ijzervreter die tot dusver leiding gaf aan de Rangers. Deze paramilitaire groepering bestrijdt criminele en terroristische groepen, waaronder de Taliban.

sticker secret walls Amsterdam 2013

Akhtar is de opvolger van luitenant-generaal Zaheerul Islam en wordt beschouwd als een bondgenoot van legerchef generaal Raheel Sharif.

De ISI is opgericht in 1948 – toen Pakistan met India de eerste oorlog om Kasjmir uitvocht – en groeide uit tot de centrale inlichtingendienst van het leger, de luchtmacht en de marine. Het wordt algemeen aangenomen dat deze duistere organisatie sinds lang een grote rol in de politiek van Pakistan speelt.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>