Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hoge Raad slaat flater in ‘zaak Hippocrates’

sticker freemind frog dendrobates Amsterdam 2013 gif-kikker

In 2010 zette ene ‘Hippocrates’ de zin “Op landverraad staat de doodstraf: Tjibbe Joustra moet voor het executiepeloton” onder het GeenStijl-artikel ‘Te koop: Nederland‘.

Gister in het hoger beroep gaf de Hoge Raad het Hof gelijk dat de uitlating van de reaguurder “een bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht” betrof, die de man een taakstraf van zestig uur oplevert.

sticker silent comedy Amsterdam

Mij is echter volstrekt onduidelijk hoe Hippocrates’ opmerking als bedreiging gezien kan worden. Nederland heeft immers geen doodstraf, dus ook niet door middel van een vuurpeloton, waardoor de effectieve dreiging nul is.

sticker beer mond dichtgenaaid Amsterdam 2013 censuur

Het is hooguit te beschouwen als pleidooi voor het invoeren van de doodstraf, die vervolgens eventueel voltrokken moet worden tegen de ambtenaar in kwestie. Maar pleiten voor het invoeren van die sanctie is niet strafbaar want zulks valt gewoon onder de vrije meningsuiting.

Het wordt anders anders als Hippocrates had opgeroepen Joustra neer te schieten of steken, met een bijl te onthoofden op straat of door welk particulier initiatief dan ook om het leven te brengen of te verwonden, maar dat deed hij dus niet.

De Hoge Raad slaat dus een ernstige flater in deze zaak en het is terecht dat GeenStijl wijst op de ‘moordoproep’ tegen Geert Wilders door ex-politiechef Joop van Riessen. Ook de demonisering van Pim Fortuyn door politici van diverse pluimage vind ik vele malen ernstiger dan Hippocrates’ reaguursel.

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>