Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hoe de democratie te verbeteren?

graffiti geen fratsen Churchill Amsterdam North 2014 April

“It has been said that democracy is the worst form of government, except all the others that have been tried.”

(Winston Churchill / 1874 – 1965)

Onlangs bespraken een middelbare scholier en ik de kabinetsformatie en verschillende hedendaagse maatschappelijk-politieke problemen, waarna de vraag in mij oprees: is de Nederlandse democratie te verbeteren?

Graag wil ik voorop stellen dat ik me rationeel het meest thuis voel in een stroming genaamd het ‘anarcho-kapitalisme‘, gekoppeld aan een republikeins stelsel. Echter, met graagte sluit ik me aan bij Churchills bovenstaande uitspraak, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden:

sticker in your face Amsterdam(1) Wie betaalt, bepaalt. Hiermee bedoel ik dat een herinvoering van een vorm van censuskiesrecht in mijn ogen onvermijdelijk is om tot rechtvaardiger politiek stelsel te geraken.

In de praktijk betekent dit dat netto belasting-consumenten zoals beleidsambtenaren, uitkeringsgerechtigden en mensen die op andere wijzen leven van de collectieve middelen uitgesloten zouden moeten worden van politieke besluitvorming. De hedendaagse democratie is volgens mij hooguit een soort gelegaliseerde afpersing.

NB: ‘werkvloer-ambtenaren’, zoals politie-agenten, verpleegsters, vuilnismannen, onderwijzers (enz) moeten het stemrecht behouden, aangezien hun functies ook gewaardeerd worden door de krachten van de ‘normale economie’, ofwel de vrije markt.

sticker your utopia my dystopia Laser3.14 Amsterdam

(2) Bovenstaande voorwaarde zal er – naar ik sterk vermoed – toe leiden dat de staat snel terugkeert naar haar (op dit moment ernstig verwaarloosde) kerntaak, namelijk het verzorgen van veiligheid en orde op straat. Volgens de Franse filosoof Frédéric Bastiat kan een rechtvaardige overheid (‘de gemeenschappelijke macht’) niets meer zijn dan ‘de georganiseerde combinatie van individuele macht’, ofwel het natuurlijke recht op zelfverdediging, ter bescherming van personen, vrijheden en eigendommen. Bastiat zag socialisme en gedwongen herverdeling als vormen van onrecht.

(3) Een herstel van het recht op bewapening door burgers, voor zover deze niet ernstig in psychische verwarring verkeren of bijvoorbeeld betrokken waren bij berovingen en ander wapengerelateerd geweld.

sticker Anarchy dog Amsterdam(4) Een terugkeer naar een geldstandaard gebaseerd op edelmetaal en een verbod op geldscheppend bankieren. Tevens het direct euthanaseren van een ieder die private voordelen tracht te behalen middels contacten met overheidsdienaren.

(5) De onmiddellijke uittreding van Nederland uit alle internationale organisaties die de volkssoevereiniteit inperken. Eventuele hernieuwde toetreding hiertoe mag in mijn ogen hooguit plaatsvinden als een substantiële meerderheid van de kiezers – God verhoede – vóór zoiets stemt.

sticker V for vendetta Amsterdam Anonymous

Lady Astor zou ooit tegen Churchill gezegd hebben:

“If you were my husband, I’d poison your tea.”

waarop hij antwoordde:

“Madam, if you were my wife, I’d drink it!”

DF

P.S.: via de stembus lijken bovenstaande doelen me onhaalbaar, slechts een massale (fiscale) opstand maakt volgens mij enige kans van slagen.

Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>