Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Hitman’


“I love hitmen. No matter what you do to them, you don’t feel bad” – Marv, Sin City

Ergens in de arme, Ierse wijk van Gotham City is een Cheers-achtige bar waar een groep lokale dronkaards en huurmoordenaars regelmatig samenkomt voor een glas bier en een spelletje kaart. Een van deze heren is Tommy Monaghan, het hoofdkarakter van de 60-delige comic ‘Hitman’ (door Garth Ennis en John McCrea). Monaghan is ex-marinier, veteraan uit de Golfoorlog en doodt volgens een bepaalde ‘ethische standaard’.

In het begin van de serie wordt hij gebeten door een soort buitenaardse parasiet. Hierdoor krijgt hij telepathische vermogens, die hem uiteraard goed van pas komen, en röntgen-visie. Op slinkse wijze weet hij zijn omvangrijke schare vijanden – onder wie duivels, mafioso, de CIA en zelfs een team van de SAS – tegen elkaar uit te spelen.

Het resultaat is een bijzonder amusant verhaal met veel bizarre zijpaden, waaronder allerlei crossovers met andere types uit het DC universum, veel humor en bovenal spannende avonturen.

David Frankenhuis


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>