Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Het ROA en de groene envelop

sticker logo Amsterdam + 2 vrouwen 3

Enkele minuten geleden viel er een groene envelop in mijn brievenbus. De “Dienst” Belastingen van de Gemeenste Amsterdam heeft mijn minuscule woninkje getaxeerd op maar liefst een kwart miljoen hele guldens! Na een korte bestudering van enkele formulieren en de vrome woorden van een onlangs afgetreden wethouder van ‘liberale’ huize, bladerde ik verder door de bijgesloten folder.

Nu ben ik geen groot expert inzake de fiscale wetgeving, maar een en ander leek in ieder geval stukken ingewikkelder en ook duurder geworden ten opzichte van voorgaande jaren. Dit kon niet alleen de schuld zijn van dat politieke zooitje hier op ’t stadhuis, waarvan onlangs diverse fracties bleken te sjoemelen met “vergoedingen” en dergelijke. Die narcistische biggenbende in de Augiasstal op het Waterlooplein is weliswaar vadsig, corrupt, leugenachtig, decadent en – behalve in het stelen en borrelen – ook aartslui, maar dit Sodom en Gomorra aan de Amstel schijnt nog uit te blinken in transparantie vergeleken met andere, formeel ondergeschikte onderdelen van de lokale overheid.

'Hebben we ooit voor een staat gekozen' posterVan enkele jaren geleden herinner ik mij gesprekken met een prominent lid van de Amsterdamse VVD. Deze persoon vertelde me dat in bepaalde, min of meer permanent fuserende en reorganiserende bureaucratieën grootschalig werd gestolen. Het liep in de miljoenen. De Amsterdamse Rekenkamer camoufleerde dit stille schandaal door een ingenieuze juridische constructie genaamd het ROA. Via dit zogenaamde Regionaal Orgaan Amsterdam viel de sector Jeugdzorg niet langer onder haar eigen – Amsterdamse – onderzoeksbevoegdheid, maar ook niet onder die van de provinciale of die van andere rekenkamers.

De Amsterdamse Rekenkamer, bij welke naar ik aanneem voorheen de (overigens zeer coulant geïnterpreteerde) plicht tot zorgvuldige controle van de lokale overheid berustte, had dus de bevoegdheid tot onderzoek naar een fors deel van het gemeentelijke budget simpelweg uit handen gegeven. Allerlei graaien in de ruif werd op de balans gevat onder het kopje ‘frictiekosten’. Uit door de Dienst Jeugdzorg zélf uitgevoerd onderzoek bleken geen onregelmatigheden.

“En toch valt aan die rekenkamercontrole op termijn vermoedelijk niet te ontsnappen”, zo vertelde mij een ambtenaar bij een bezoek aan het ROA kantoor, alwaar de activiteiten van de ter plaatse aanwezige publieke dienaren overigens nog slechts heel in de verte met dat afschuwlijke woord ‘arbeid’ te associëren leken. Om het onthutsende relaas van de ambtenaar verder samen te vatten: “Nu is er nog geen vuiltje aan de lucht en bovendien zijn we gewend aan – en immuun voor kritiek op – grootschalige onregelmatigheden, dat gaat zo sinds tientallen jaren.”

sticker laser314 'das-muil'Veel VVD politici met wie ik indertijd contact had, waren van deze en vele andere grote en kleinere fraudes, verspilling en corruptie binnen de Gemeente Amsterdam op de hoogte. Vreemd genoeg durfde geen van allen hier publiekelijk over te spreken. Er leek sprake van volslagen onmacht ten opzichte van de gevestigde corporatistische orde en angst voor de elite der linksige zakkenvullers, die in naam van de arbeider – in het algemijn belang – diezelfde arbeider uitzuigt, kooit en misleidt.

Die haar agenten de gewone mensen laat beboeten voor het vroegtijdig buitenzetten van een vuilniszak, daarbij de normen der privacy schendend in belang van het onderzoek, terwijl tegelijkertijd jarenlang een illegale megagifstort plaatsheeft in de prachtige natuur en cultuurlandschappen boven Amsterdam Noord, de ‘Volgermeerpolder’. De opschoonkosten van deze misdaad – maar liefst honderd miljoen (100.000.000,-) euro – komen voor rekening van de ‘gemeente’ (alias de uitgezogenen).

poster wat is democratie waard als je je baas niet kan kiezen

De rechter kon immers niet met volledige zekerheid vaststellen dat álle ruim 10.000 vaten met gif door bedrijf Solvay (toen Philips nu Dufar) aldaar gedumpt waren.

Mogelijkerwijs kwamen enkele vaten van elders. Door de betrokkenheid van ambtenarren op hoog niveau leek de zwendel georganiseerd en gefinancierd moeten worden.

Echter, met inachtneming van de mate van verrotting binnen de lokale overheden en hun monopolistische prijsverhogingen van de laatste jaren, wordt het niet eens tijd voor een belastingstaking?

Niet via de ‘wetgevende lichamen’ en juridische procedures, maar gewoon niet betalen? Ondernemers, arbeiders en consumenten samen, samen tegen de voortsluipende plundering en verwoesting van Amsterdam!

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>