Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

IMF wil Nederland slopen

sticker 2 years to apocalypse Amsterdam Spui 2013

Duitsland en Nederland zijn landen die het internationaal economisch gezien nog redelijk doen.

Zij hebben een ‘handelsoverschot’, wat wil zeggen dat de waarde van de export van hun goederen naar het buitenland groter is dan de kosten die ze maken voor de geïmporteerde goederen. Dit komt omdat de verhouding tussen de kwaliteit en de prijzen van onze producten relatief goed is in vergelijking met bijvoorbeeld landen in Zuidelijk Europa.

Door corruptie, hoge lonen en zwaardere collectieve lasten is hun export relatief kostbaar en dus waardelozer vergeleken met de onze.

'Verboden voor muggen' graffitiHet Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft nu echter de wens uitgesproken dat de lonen in Noord Europa stijgen, zodat de vraag naar goederen en investeringen hier toeneemt. Nederland en Duitsland worden dan minder afhankelijk van export en dit helpt zwakkere eurolanden bij het herstel van hun concurrentiepositie. Volgens het IMF is dit “een onderdeel van het natuurlijk herbalanceringsproces binnen een muntunie”. De inflatie in de noordelijke lidstaten zal daardoor stijgen.

Het IMF-voorstel komt neer op een pervers soort socialisme op continentaal niveau. “Jullie in Noord Europa doen het te goed”, zeggen de internationale bankiers. Als het idee weerklank vindt kunnen Nederlandse bedrijven hier zwaar onder lijden en zal de werkloosheid flink oplopen, al is het maar wegens een daling van de export (waardoor productie daalt) en een toename van het aantal faillissementen.

grafitti ESM Amsterdam Vijzelgracht

Toch geef ik het IMF-voorstel een goede kans om in ieder geval ten dele doorgevoerd te worden in ons land, namelijk via de ambtelijke CAO’s.

graffiti Fear Euro Amsterdam WTCDe vakbonden der bureaucraten zullen zich ongetwijfeld gesterkt voelen door de opmerkingen van dit ‘gezaghebbende’ internationale instituut en dus loonstijgingen afdwingen bij de nieuwe regering ‘in het algemeen belang van Europa’.

Het zal niet lang meer duren alvorens wij met de gesel van de Griekse ambtenaar in onze nek gedwongen worden de gouden kiezen uit de muilen van onze al dan niet overleden voorouders te breken, terwijl de pensioengerechtigde leeftijd opgehoogd is tot boven de tachtig en het maandelijkse inflatiepercentage ook.

DF


Tags:        |      |      |      |      |      |   

2 reacties

 1. Rooie rotzakken! Alle weldenkendheid zal als een speer emigreren en wat we hier volgend jaar nog zien zijn van de kou rillende ouwe mensen op bankjes aan het water mijmerend of ze d’r in zullen springen.

  • Ja Breinbrouwsels,
   die tendens is reeds lang geleden ingezet, maar lijkt idd wel in een stroomversnelling te geraken zo.
   Dank voor je reactie,
   David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>