Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Het GVB liegt en pist u in de bek

gvb-amsterdam-nacht-werk-1

Net zoals een boer er goed aan doet om soms eens een kijkje te gaan nemen bij de varkens in zijn stal, zo is het voor weldenkende burgers niet onverstandig om de overheidsbureaucratie en zijn handlangers nauwlettend in de smiezen te houden. En dit geldt zeker voor inwoners van Amsterdam, de stad waar mensen heersen die zichzelf als redelijk recht in de socialistische heilsleer beschouwen. Neem het gemeente-vehikel genaamd het GVB, alias Gemeentelijk Vervoerbedrijf.

De organisatie heeft een fors aantal tramlijnen door mijn buurtje in Amsterdam-Zuid (bij Roelof Hartplein / Hobbemakade) lopen en trams zijn bepaald niet de meest geruisloze vorm van vervoer die er bestaat. En dan zwijg ik nog over de werkzaamheden aan het spoor. Zware drilboren hakken door de dikke betonnen baanplaten heen en met mokers wordt ingebeukt op de metalen rails, die ook moet worden gezaagd. Dit alles, in combinatie met geluiden van generatoren, veroorzaakt een werkelijk onbeschrijflijk kabaal. Als een kakofonie uit de Hel dringt de herrie van de GVB-werkzaamheden dwars door ramen en muren, iets wat ongetwijfeld veel inwoners van Amsterdam tot gekte drijft.

animal farm pig coverGedurende het hele jaar vinden er de reparaties plaats, met soms een maand of twee pauze ertussenin. Belastingplichtigen, ofwel degenen die de GVB-ellende betalen, kunnen dan herstellen van de laatste terreurgolf die de ambtenaren op ze losgelaten hebben. Omdat in het Ware Socialisme de collectieve sector prevaleert boven het (egoïstisch-kapitalistische en kleinburgerlijke) individu, vinden de werkzaamheden aan de tramrails plaats zonder dat er op enigerlei rekening gehouden wordt met buurtbewoners – ofwel omwonenden van de tram-infrastructuur.

De ambtenaren veinzen uiteraard wél over empathie te beschikken. Zo worden er heel fatsoenlijke foldertjes verspreid, met daarin allerlei leugens over de activiteiten van het GVB en van de bedrijven die men inhuurt om met de mokers, zagen en drilboren aan de slag te gaan. Zo wordt er volgens hun laatste brochure “dag en nacht gewerkt aan de Ceintuurbaan en de Ceintuurbrug”, aldus de Gemeentelijke voorliegers. Om meer dan 1 reden zijn dit leugens.

Zo wordt er overdag helemaal niet gewerkt, maar louter ‘s nachts. Dit is vooral omdat het tramverkeer dan niet wordt gehinderd door de werkers op de rails, want trams rijden niet ‘s nachts. Een andere leugen is heel subtiel weggemoffeld in het foldertje, namelijk dat de werkzaamheden zich beperken tot de brug, terwijl ze in werkelijkheid enkele tientallen meters de Roelof Hartstraat inlopen (wat op de tekening in de folder nog net zichtbaar is, maar niet wordt genoemd). Is het voor bestuurders normaal om tegen hun ‘onderdanen’ te liegen? In Amsterdam is dat duidelijk geen probleem.

Het is ronduit surrealistisch om mee te maken hoe er de gehele dag niks met de enorme krater in het wegdek gebeurt, tot ongeveer een uur na middernacht.

amsterdam-nacht-werk-folder

Dan komen de drilboren en ander gereedschap tevoorschijn. Oh ja, volgens de wet mag dit werk tot uiterlijk 23.00 plaatsvinden, maar de ambtenaren hebben zichzelf een ontheffing geschonken ervoor. Want Het Collectief gaat boven alles, zeker boven de nachtrust van de arbeiders die dit buurtje bevolken. En niet alle dieren zijn gelijk, nu eenmaal.

DF


Tags:        |      |   

2 reacties

 1. Beste Wil,

  veel dank voor je uitgebreide reactie op het verhaal.

  Ik herken wat je schrijft. Helaas staat servicegerichtheid en zaken als kostenbesparingen zelden hoog op de agenda van mensen die overheidssectoren aansturen.

  Als oplossingsrichting lijkt het me in elk geval een goed plan om zoveel mogelijk branches van de samenleving ‘overheidsvrij’ te maken, dus volledig privatiseren. En dit koppelen aan gelijktijdige belastingverlagingen. Terug naar een nachtwakersstaat.

  Groet!
  David

 2. Ik kan me geheel vinden in uw analyses, zoals de recente chaos door werkzaamheden in Amsterdam. En laten we dan maar blij zijn dat de ondergrondse, ondergrond is. Wat mij opvalt: ik herken de analyses, maar ik mis iets: waar zijn de oplossingen. Ik loop daar zelf ook tegen aan, een overheid die onnozel doet zolang er maar geld binnenkomt maar ik weet niet wat er aan te doen valt.
  recent voorbeeld: indien ik pensioen uitkeringen wil uitstellen, omdat ik dat wil met mijn geld, moet ik een doorwerkverklaring aan de verzekeraar opsturen. waarom? fiscale redenen. Ja maar die idioten weten toch dat ik doorwerk, want er valt elke maand een zak met geld binnen bij de belasting omdat ik elke maand salaris krijg en mijn werkgever verplicht geld inhoudt en doorstuurt. Deze incompetente overheid kan die weten want aan alles zit mijn sofi nummer. maar toch moet er dan een getekend!! papiertje komen dat ik verklaar door te werken. ik vind dit walgelijke domme regelzucht van minkukels. Maar ik zou zo graag een aanpak willen weten die dit issue oplost. ergens zit een gek op een ministerie die dit bedenkt. En ik betaal die idioot.
  mijn oproep: laten we met zo veel mogelijk creativiteit meer naar oplossingen kijken en niet stoppen bij de constatering. Hoe moeilijk dat soms ook is. Heb wel voorbeelden daar van: bv UWV – bij raad van bestuur geprotesteerd dat hun medewerkers anoniem met mij menen te moeten mailen, dat lijkt me illegaal, inhumaan voor beide partijen, en was in 3 weken veranderd. Dankzij een raad van bestuurslid dame die dit begreep en openstond voor gesprek (ze had verder niet veel te doen want die hele afdeling was een oase van rust)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>