Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Heldin (14) redt bus vol kinderen India

sticker girlpower Amsterdam Michelle Obama

Door zich aan een kidnapper “aan te bieden” heeft een meisje in de Indiase provincie Assam woensdag elf scholieren gered. Hun bus werd op de terugweg van school aangevallen door een gewapende man.

“De ontvoerder tilde een klein meisje op dat begon te huilen”, vertelt de 14-jarige Gunjan Sarmah aan India Times. “Toen ik me vrijwillig aanmeldde om gekidnapt te worden, pakte hij m’n hand en renden we naar het bos.”

sticker bus Baltics pictureDe ontvoering duurde de hele nacht en ‘s ochtends wist Gunjan aan de man te ontsnappen. Haar vader Shankar maakte zich veertien uur lang grote zorgen en overwoog zelfs het kind nooit meer naar de school in het dorp Simaluguri te laten gaan. “Thuis is het veiliger voor haar”, zei hij.

Ook aan de chauffeur hebben de kinderen veel te danken, want hij saboteerde de bus door hem in een greppel te rijden. Toen de aanvaller vervolgens eiste dat alle scholieren hem zouden volgen ging Gunjan over tot haar moedige daad.

sticker girl Amsterdam 2013 meisje kind

Het kind ontvangt daarvoor niet alleen een financiële beloning maar is ook genomineerd voor de Nationale Dapperheid Verkiezing.

DF

Gerelateerd:

India: opnieuw ‘busverkrachting’

Politie India mishandelt verdachten (video)

Groepsverkrachting in ziekenhuis India

Meisje levend verbrand na groepsverkrachting

Meisje (14) ontvoerd, verkocht en geprostitueerd

Waarom zo veel verkrachtingen in New Delhi?

Bolivia: verkrachter levend begraven naast slachtoffer


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>