Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hekjes tramhaltes Roelof Hartplein, II

hekken Roelof Hartplein halte tram

Omdat met enige regelmaat voort razende taxichauffeurs en verwante asomobilisten argeloze voetgangers scheppen bij de tramhaltes rond het Roelof Hartplein zijn daar een half jaar geleden robuuste, donkergroene hekken geplaatst.

Ze staan aan weerszijden van alle drie de tramhokjes, met ongeveer 30 centimeter tussenruimte er tussenin. Incidenteel zag ik er eens iemand doorheen glippen, maar in het algemeen zijn dergelijke wetsovertredingen niet aan de gezagsgetrouwe Amsterdammers besteed.

hekken Roelof Hartplein tramhalteGemeente haat anarchisten
Toch bleek de gemeente het anarchistische gemoed onder de gemiddelde stedeling niet te vertrouwen, zodat de situatie onlangs weer gewijzigd is.

Er bevinden zich inmiddels ‘tussen-hekjes’ van het tramhok tot aan de hekken, zodat de doorloop min of meer hermetisch afgesloten is. Als je niet bereid bent over het hek heen te klimmen, zal je nu toch echt van zebrapaden gebruik moeten maken.

hek Roelof Hartplein tramhalte

(on)geluk in klein hoekje
Op het plein zijn zo uit hekwerk en tramhokjes bestaande muren gecreëerd die in geval van calamiteiten – bijvoorbeeld met evenementen zoals Koninginnedag – de veiligheid ernstig kunnen bedreigen. Het zou bepaald niet de eerste maal in de geschiedenis zijn dat mensen tegen hekken worden doodgedrukt.

Het enige positieve wat aan de nieuwe hekjes te melden valt is dat ze tamelijk provisorisch aan het ‘moederhek’ bevestigd zijn, waardoor je ze in een mum van tijd hebt losgemaakt. Wekelijks doe ik dit meestal twee of drie keer, al naar gelang de op dat moment geldende metaalprijzen. Begin juni ga ik enkele weken op reis en ik ben erg bereid mijn rechten hieromtrent te verpachten à 85 euro per week.

Let wel: de oogst dien je ‘s nachts te verrichten en verder aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid.

DF

Gerelateerd:

Hekjes tramhaltes Roelof Hartplein

Waarom geen nivellering onder toeristen nastreven?

Gele vuilniszakken: ambtelijk denkwerk

Copenhagenize Amsterdam

Fietsenterreur AFAC in binnenstad Amsterdam

Natuurmens in de stad III

Scheef wonen: ingezonden brief Noord-zuidlijn


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>