Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hek tramhalte hindert ambulance

politie tramhalte Roelof Hartplein Amsterdam juni 2014 agenten

De gemeente Amsterdam geeft geen moer om zijn inwoners. Megalomanie, burgertje pesten en het schuiven van veel te hoog gefactureerde opdrachten naar bevriende ondernemers lijken de enige motieven voor politici en ambtenaren om in beweging te komen.

Een goed voorbeeld hiervan vormen de hoge hekken die de laatste jaren tramhaltes zijn gaan afschermen van het overige verkeer.

sticker Mokum rejects Amsterdam center 2014 February Charles MansonReizigers en anderen die de straat willen oversteken moeten daarom soms wel twintig tot dertig meter omlopen en worden op die wijze keurig geloodst richting zebrapaden. Officiële reden voor de hekken is natuurlijk dat het volk simpelweg te stompzinnig is om zelf uit z’n doppen te kijken voor aanstormende auto’s.

Het zijn echter niet alleen burgers die tijdverlies lijden door de hekwerken, ook hulpdiensten zoals de politie. Een op het Roelof Hartplein stilstaande tram waar zaterdagnamiddag iets gaande was, vormt hiervan een heldere illustratie. Er was vermoedelijk weinig ernstigs aan de hand omdat er geen ambulance geroepen werd, maar toch is glashelder dat een gewonde die zich in de tram bevindt stukken minder snel kan worden afgevoerd richting het ziekenhuis.
politie tramhalte Roelof Hartplein Amsterdam juni 2014 hek

Weg met die hekken dus, alvorens er slachtoffers vallen.

DF

Gerelateerd:

GVB liegt over werkzaamheden

Werkzaamheden trambaan Roelof Hartplein 2013

Hekjes tramhaltes Roelof Hartplein, deel IV


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>