Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Half-open inrichting Nederland

KGB-Huumorishow

Hoe langer ik nieuwsfeiten bestudeer, des te minder ik snap van Nederland.

Steeds vaker heb ik zelfs het idee een soort half-open inrichting te bewonen, maar dan wel een waar de meest geschifte patiënten sinds mensenheugenis aan de macht zijn. Inmiddels accepteert dan ook vrijwel iedereen dat zij de regels bedenken, de allocatie van publieke fondsen bepalen, de deuren wagenwijd openzetten voor het meest werkschuwe tuig uit de aller-primitiefste culturen op Aarde en bovendien knopen doorhakken indien er juridische geschillen ontstaan.

Zo las ik de laatste paar dagen onder andere dat toeristen in Amsterdam – die een belangrijke motor van de stedelijke economie vormen – meer belasting zullen moeten gaan betalen. De opbrengsten ervan komen “ten goede aan de algemene middelen van de gemeente”, dus kunnen de ambtenarren en politieke zwendelaars hun corruptie netwerken in het ‘maatschappelijk middenveld’ blijven voeden. Een lege trog is natuurlijk onvoordelig voor clubs die drijven op cliëntelisme, dus weer een kwakje voor Kwakoe zeg maar.

~ strip: ‘Tanatos’ ~

Ook bij de GVB zijn fraude en corruptie volstrekt normaal en worden de resultaten van duur betaalde onderzoeken ernaar zelfs straffeloos verduisterd. Tegelijkertijd negeren gemeenten ongegeneerd rechterlijke uitspraken en wetten die ze geld kosten, maar kan een Congolees hier wel honderdduizenden euro’s uitkeringsgeld opstrijken in ruil voor enkele maandjes celstraf. Stelen bij de overheid is dermate normaal dat het bestraffen van kleptomane inboorlingen ook eigenlijk een gotspe zou opleveren, terwijl het dronken ambtenaren-circus en de demissionaire politici wel achteloos de bewaarplicht voor fiscale administratie met maar liefst 140 procent verhogen. Wel praktisch voor als ze ooit nog eens iemand te grazen willen nemen, natuurlijk, en het gepeupel in de gouden-kiezen-bureaucratie hoeft zo nog minder haast te maken met zijn ‘werk’ dan men al deed. Het is ook broodnodig om particulieren en bedrijfjes harder aan te pakken, al is het maar omdat staatsbedrijf NS juristen (voor zo’n 1000 euro per uur) inhuurt om belastingontwijkende constructies via Godnotabene Ierland te bedenken. De schatkist kostte dit de laatste 13 jaar minimaal een kwart miljard (om dit verlies goed te maken verhoogde het parasietengilde genaamd de regering onlangs de btw van 19 naar 21 procent).

Let op binnenkort weer fietsverlichtingscontrole werkende verlichtingMijn klomp barstte echter totaal toen ik las over de onlangs verhoogde boete voor fietsen op de stoep – een nieuwe speerpunt van de politie – terwijl tegelijkertijd een rechter een aantal jongens op vrije voeten stelde die na een ripdeal enkele agenten beschoten vanuit een gestolen voertuig. Als ik in het vervolg van zins ben over de stoep te fietsen laat ik mijn Kalashnikov in ieder geval niet thuis. Laatst kocht ik zelfs drie handgranaten en een tweetal bazooka’s uit de kluis van het politie-depot, want nergens ter wereld is de concentratie dieven groter dan daar.

DF

Gerelateerd:

Politie gelooft heilig in dubbeldenk

(L)overheid: de staat als pooier

Het toppunt van luiheid: de politie

Politie op drugsjacht


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>