Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mediacampagne GVB over tramrails

tramspoor-onderhoud-amsterdam

Gisteren stuitte ik via Twitter-berichten op een topic op AT5 over het werk aan de tramrails. De tweets zijn afkomstig van drie door het GVB ingehuurde PR-types en het AT5-topic betreft een bijna twaalf minuten durend filmpje dat door het GVB gesponsord is, zo meldt de aftiteling.

Het vervoerbedrijf heeft geld voor een mediacampagne op een ‘toevallig’ moment, namelijk net nadat ik bij het bedrijf en de gemeente startte te klagen over nachtelijke herrie wegens werk aan de tramrails hier in Amsterdam Zuid. Dit soort werk mag immers tussen 23.00 – 7.00 uur simpelweg niet verricht worden. De regelmatige belemmering van de nachtrust van mijzelf (en die van andere buurtbewoners) heeft negatieve gevolgen voor mijn lichamelijke gezondheid, werk, sociale leven en mentale stabiliteit. Mijn verzoek: of het GVB de wet wil respecteren en de arbeid misschien overdag kan laten plaatsvinden?

Er werkten gisteren, toen ik dit verhaaltje startte te schrijven om ongeveer 2.20 uur ‘s nachts, twee Duitssprekende mannen. Ikzelf en ongetwijfeld vele tientallen of honderden buurtbewoners deden daarom vannacht geen oog dicht tot 5.30 uur, toen ze weer opgedonderd waren.

lassen-geluidshinder

Het was de tweede nacht op rij dat ze hier op het Roelof Hartplein en de Van Baerlestraat onaangekondigd werken aan het tramspoor. Tijdens het indienen van een klacht een uur geleden bij de politie werd mij verteld door een vriendelijke dame dat er geen vergunning voor de terreurgolf was afgegeven, maar dat de ontheffing later “was gewijzigd”. De aanvankelijke vergunning gold voor de Bilderdijkstraat of -kade, een kilometertje verderop.

Hierbeneden de propagandavideo en enkele screenshots van PR-snollen die het GVB (tag) inhoerde voor zijn campagne. Het gaat om Corine Wieringa, Lonneke Burghart en  Josine Stroomberg.

DF

ov-tram-amsterdam

tramspoor-rails

klacht-lawaai

Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>