Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

GVB klust weer aan de tramrails

folder-aankondiging-roelof-hartplein

Onlangs ontving ik er weer ‘ns een keurig foldertje over: vanaf deze nacht wederom nachtelijke onderhoudswerkzaamheden aan het tramspoor op het Roelof Hartplein & in de aangrenzende Roelof Hartstraat. Mijn wijkje in Amsterdam Zuid wordt met grote regelmaat geteisterd door klussen die het openbaar vervoerbedrijf GVB na middernacht en half zes ‘s ochtends laat verrichten door aannemers.

Per onderhoudsperiode komt dat neer op 2 à 3 weken lang, zeven nachten per week, een ernstig verstoord nachtritme, alias geen slaap.* In het tijdsbestek van een maand 14 à 21 nachten niet of amper kunnen slapen betekent een ernstige aanslag op mijn gezondheid. Na afloop kost het me doorgaans zeker een week voor ik weer enigszins in een acceptabel dag-en-nachtritme ben teruggekeerd.

pleintje-zuidIk vind dit volstrekt onacceptabel – want letterlijk levensgevaarlijk – en heb de gemeente daarom tien maanden geleden benaderd met dit probleem. Via ambtenaren rond burgemeester Van der Laan kreeg ik antwoord van het GVB: u heeft pech gehad, meneer Frankenhuis, maar dergelijke overlast hoort bij het leven in de grote stad, aldus de repliek.

Deze stugge bureaucratische reflex weerhield mij er niet van om druk te blijven uitoefenen op het bedrijf en op de lokale overheid. De middelen van iemand zoals ik zijn erg beperkt, maar in het Parool mocht ik eens mijn zegje doen over de kwestie (waarop het GVB niet reageerde) en ook was de Amsterdamse ombudsman bereid mijn verhaal aan te horen. Verder ben ik een buurtactie tegen de geluidsterreur gestart en begon ook een WOB-procedure naar de vergunningen. Stadsloket Zuid, een gemeentelijke afdeling, meent daarmee ‘ontheffingen’ te mogen verlenen voor nachtelijk werk.

Woensdag ontving ik plots een nogal onverwachte mail van de gemeente. Daar heeft men mijn vraag tot de mogelijkheid van het laten vergoeden van hotelovernachtingen “uitgezet bij GVB”. Heb echter niks meer van ze gehoord sindsdien, terwijl de vervoerder hier vannacht toch weer aan de slag gaat.

DF

Roelof-Hartplein-onderhoud-tramspoor

* Afgezien van deze middelgrote klusperioden, die ongeveer om de maand plaatsvinden, komt men tussendoor ook regelmatig ‘s nachts langs – echter onaangekondigd – om wat te lassen en slijpen aan de rails.

Het écht grote onderhoud is eens in de zoveel jaren nodig. Een keer maakte ik het tot dusver mee in zes jaar tijd, ongeveer 2,5 jaar geleden. Dan verwijdert men de baanplaten tussen het tramspoor met onder andere mokers en zware drilboren. Deze laatste worden met een mechanische arm vanaf trucks bediend. Dit is overdag. Doorgaans (doch zeker niet altijd) zwijgen de drilboren ‘s nachts, maar dan werkt men met andere apparatuur die het slapen volstrekt onmogelijk maakt. Zeven weken op rij, zes à zeven etmaal per week. Een medewerkster van de Amsterdamse ombudsman suggereerde dat ik destijds wellicht “getraumatiseerd” geraakt ben. Dat is slechts een van de vele negatieve externe effecten van trams.

Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>