Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

GVB Amsterdam wil u dood hebben

tramterreur-ambtenaren

Er is over de Hobbemakade in Amsterdam een kleine brug, die sinds ongeveer een halfjaar openligt wegens een forse verbouwing. Normaliter passeren voetgangers, fietsers, auto’s en trams het bruggetje, dat de Ceintuurbaan verbindt met de Roelof Hartstraat (Maps), maar nu – vanwege de werkzaamheden – alleen nog de tram.

Desalniettemin rijden er overdag elke minuut toch enkele fietsers en scooterrijders overheen, omdat het simpelweg een kortere route is dan de met hekken overwoekerde tijdelijke brug die het gemeentelijke GVB iets verderop heeft aangelegd en die voor hen bestemd is. ‘s Nachts zal het aantal ‘illegale gebruikers’ minder zijn, maar nog steeds wel eentje per 3 of 4 minuten. Dit is echter sinds kort een stukje gevaarlijker geworden.

020-trapsHet GVB, bolwerk van socialistische vakbondstypes, heeft in zijn haat tegen individualistische fietsers en scooterrijders besloten om de brug voor hen in een soort hindernisbaan te veranderen. Daartoe heeft het vervoerbedrijf gisteravond tussen 22.00 en 0.00 met een drilboor enkele betonnen platen goeddeels weg gedrild, waardoor onoplettende passanten op brommers en fietsen er nu een enorme smak kunnen maken.

Een situatie die vergelijkbaar is met die op de Willemsparkweg, waar dankzij de ambtelijke kneuzen onlangs diverse gewonden vielen (hoewel er op die plek nog waarschuwingsborden stonden opgesteld). Overdag zal het aantal valpartijen dankzij de gaten in de weg nog wel meevallen maar ‘s nachts, als onder meer het beschonken en / of gedrogeerde uitgaanspubliek van de brug gebruikmaakt, lijkt het me het beste om er een permanente eerste hulp post naast te parkeren. Dat is nu eenmaal de maatschappelijke prijs van de tram, als symbool van de lokale collectieve sector (die altijd voorrang heeft).

gvb-020-trapGewonden kunnen hun ziekenhuisrekening en andere onkosten echter gewoon factureren aan het GVB, of na herstel van de kwetsuren er met een honkbalknuppel verhaal gaan halen. Wilt u meer lezen over mijn beef met de belastinggeld-vretende gemeentelijke vervoersdebielen, klik dan hier voor extra informatie.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>