Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Brief over GVB aan Van der Laan

sticker caught y'all sleeping Amsterdam

Geachte Burgemeester,

Aan het Roelof Hartplein, waar ik woon, vinden regelmatig GVB-werkzaamheden aan de tramrails plaats. Deze gebeuren doorgaans ‘s nachts, zodat het tramverkeer er geen last van heeft.

Keerzijde hiervan is dat buurtbewoners gemiddeld zeker 1 keer per maand na middernacht gewekt worden door het geluid van (o.a.) generatoren en laswerkzaamheden. Deze houden veelal uren aan, waardoor de nachtrust om zeep geholpen wordt. Tegen het type geluiden zijn oordoppen niet bestand. Voor de grote operaties van het GVB ligt het plein zelfs 2 maand open en gaan werkzaamheden 24/7 door (ook in veel weekenden, dit is geen grap).

sticker Normi Amsterdam De Pijp August 2013 sleepingU, als mens en als jurist, zult begrijpen dat dit een onwenselijke situatie voor buurtbewoners oplevert. Het is geen pretje om een dag op het werk mee te draaien als je de nacht(en) ervoor systematisch uit je slaap gehouden bent.

Zowel bij de politie als bij het GVB zelf kreeg ik nul op het rekest met mijn klacht. U bent de laatste instantie tot wie ik mij kan wenden, daar ik geld noch tijd heb voor een juridische procedure. Het standpunt van het GVB in deze snap ik goed, maar er zijn goede alternatieven te bedenken voor de nachtelijke werkzaamheden, zodat de arbeid gewoon overdag verricht kan worden.

Ik hoop zeer dat u het bedrijf op korte termijn tot de orde zult roepen en aan deze surrealistische situatie een eind maakt.

Met vriendelijke groet en een goed weekend toegewenst,sticker tram metro tags Amsterdam

David Frankenhuis

Diverse verhalen schreef ik over de probleem, waaronder het onderstaande:

Geluidsoverlast GVB ‘s nachts: Petitie

P.S.: Hier het zoveelste onderzoek waaruit blijkt hoe schadelijk slaaptekort is, i rest my case.

Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>