Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

GB verbiedt dwanghuwelijken

tegel Dus Amsterdam Spuistraat 2013 November girl doll black tears

Mensen verplichten met iemand te trouwen is voortaan strafbaar in het Verenigd Koninkrijk. Er staat sinds vandaag een maximale celstraf op van zeven jaar.

“Een dwanghuwelijk is een tragedie voor elk slachtoffer”, zei minister Theresa May erover. “Vele gevallen blijven buiten de statistieken vanwege het karakter van het verschijnsel.”

sticker medieval marijuana Amsterdam North 2013 September girl swordDe Britse regering hoopt met de wetswijziging duizenden onderdanen te beschermen, meldt The Guardian. Het wordt ook strafbaar om Britten in het buitenland in dergelijke huwelijken te dwingen. Er zouden in 2013 ruim 1.300 inwoners van Groot-Brittannië in een dwanghuwelijk zijn beland.

Premier David Cameron had de wetswijziging in 2012 aangekondigd. Hij noemde het verschijnsel destijds “weinig meer dan slavernij.”

sticker get free 2013 September Amsterdam woman

Activiste Aneeta Prem is erg blij met de aanpassing van het recht. “Personen die in een huwelijk gedwongen worden, zijn in de meeste gevallen huisslaven overdag en ‘s nachts slaven in bed. De nieuwe wet zendt een krachtige boodschap uit dat dit onverdedigbare misbruik van de mensenrechten niet getolereerd wordt. Iedereen moet vrij zijn om te kiezen.”

Volgens de Pakistaanse website Dawn gaat het in ongeveer 65 procent van de gevallen om mensen met wortels in India, Pakistan of Bangladesh.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>