Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Groepsverkrachting: vrouw verbrandt zich

sticker niqab Amsterdam Centre 2013 nikab

Een jonge vrouw in Pakistan heeft zichzelf donderdag in brand gestoken nadat de politie een zedendelinquent op vrije voeten stelde. Ze overleed een dag later.

De vrijgelaten man was hoofdverdachte van een groepsverkrachting waar het meisje, Amina Bibi, begin januari slachtoffer van werd. Ze was onderweg naar huis van de universiteit onderschept en verkracht door vijf mannen. Haar broer, die Amina vergezelde, kon niks doen omdat de groep het meisje onder schot hield.
sticker 'dolphins rape people' Aardvark nyc

De recente vrijlating van de hoofdverdachte kon de studente niet verkroppen, meldt zender al-Jazeera. Amina geloofde niet langer dat ze gerechtigheid zou kunnen krijgen en verbrandde zichzelf nabij het politiebureau van de stad Muzaffargarh.

De autoriteiten hebben inmiddels toegezegd de zaak te zullen herzien. De agent die verantwoordelijk was voor het onderzoek is niet alleen geschorst maar zelfs opgesloten.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>