Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Groepsverkrachting thema opera New York

sticker verkrachters schamen Utrecht 2013

Mukhtaran Mai werd twaalf jaar geleden slachtoffer van een gruwelijk zedendelict in een Pakistaans stamgebied. Een raad van dorpsoudsten beval dat zij door een groep mannen in regio Balochistan zou worden verkracht, hetgeen geschiedde.

In plaats van vervolgens zelfmoord te plegen, hetgeen gebruikelijk is in de lokale cultuur, stapte de moedige Mai (1972) naar de media en startte een campagne voor vrouwenrechten.

sticker girlpower Amsterdam Michelle Obama

Haar strijd heeft inmiddels ook de wereld van de podiumkunsten bereikt in de vorm van een opera. ‘Thumbprint’, een 150.000 dollar kostende productie, valt te zien in Manhattan.

Hoofdrolspeelster Kamala Sankaram noemt Mai’s verhaal ‘inspirerend’, schrijft Dawn. “De vrouw is analfabeet en volstrekt onbekend met de wetten van Pakistan, maar had toch de moed om naar buiten te treden met haar verhaal.”

Mai was tot de ‘straf’ veroordeeld wegens een affaire die haar twaalfjarige broertje gehad zou hebben met een vrouw van een rivaliserende clan. De daders van de groepsverkrachting bleven goeddeels onbestraft.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>