Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Groepsverkrachting door minderjarigen

graffiti girl Amsterdam Center 2014 August sad meisje

In de Noord-Indiase stad Agra zijn drie minderjarige jongens naar een jeugdinrichting gestuurd vanwege een ernstig zedenmisdrijf. De drie, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, hadden een meisje verkracht en beeldmateriaal daarvan via Whatsapp verspreid. 

De groepsverkrachting vond plaats op 15 januari, schrijft The Times of India. Het 15-jarige slachtoffer was alleen thuis toen de jongens, die in haar buurt woonden, zich aan haar vergrepen. Pas nadat de beelden online verschenen waren deed het kind aangifte. Buren van het meisje attendeerden haar vader op de video.

sticker N3 girl 2014 July Philadelphia street-art Philly woman india‘Beschaam de verkrachters’-campagne

In het eveneens in Uttar Pradesh gelegen Sambhal district was, twee dagen vóór het bovengenoemde misdrijf, ook al een groepsverkrachting gepleegd. Toen werd een 19-jarige studente door vier mannen seksueel misbruikt in een suikerrietveld. Het viertal filmde het misdrijf en uploadde een video op YouTube in een poging het slachtoffer tot zwijgen te dwingen. Ook maakten ze foto’s van de tiener.

sticker camera hand held gun Amsterdam center 2014 May weapon

Indiase activisten startten inmiddels een campagne genaamd ‘Beschaam de verkrachters’. Foto’s van zedendelinquenten worden online gepost om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden geïdentificeerd en gearresteerd.

DF

Gerelateerd:

Vrouw ondergaat 2 groepsverkrachtingen

Groepsverkrachting door kinderen (India)

Vrouw verkracht, als slaaf verkocht


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>