Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Syrië: groeiende betrokkenheid Hezbollah bij conflict

sticker i love Iran Amsterdam

Afgelopen dinsdag doodde een autobom in Damascus minstens 14 mensen terwijl een dag eerder in die stad de premier nog aan een bomaanslag ontsnapte.

De regering Assad – en daarmee feitelijk de Syrische staat – kraakt in zijn voegen, hetgeen wellicht de publieke steunbetuiging van Hezbollah-chef Hassan Nasrallah verklaart.

Riga graffiti make love not war 2012 anti-oorlogmilitaire steun ‘tegen sektarisch geweld’
Het was al bekend dat Hezbollah in Sjiitische dorpen bij de Libanese grens het Syrische leger ondersteunt in zijn strijd met de rebellen van het ‘Free Syrian Army’ (FSA), hetgeen in Libanon tot spanningen leidde, maar nu gaf Nasrallah toe dat zijn strijders ook betrokken zijn bij de verdediging van ‘Sayida Zeinab’.

Dit Sjiitische bedevaartsoord ligt ten zuiden van Damascus en zou omsingeld zijn door strijders van het – goeddeels Soennitische – FSA, die het dreigen te vernietigen.

sticker Sage gasmask Amsterdam 2013 gasmasker

“We beschuldigen de Soennieten niet, dit heiligdom is voor alle moslims. Door het te beschermen voorkomen onze strijders sektarisch geweld.”

gifgas en de toekomst van Syrië
Volgens Nasrallah is het FSA niet bij machte het regime te verslaan, waardoor de burgeroorlog slechts leidt tot de verzwakking van het land.

Doel van de buitenlandse machten is niet alleen om Syrië te verwijderen uit de anti-Israëlische coalitie, maar ook om het structureel te ondermijnen.

Beschuldigingen over het gebruik van gifgas door het leger zouden dienen als voorwendsel tot een westerse militaire interventie.

Sinister forces Return of the repressed expo LA‘Machten achter de schermen’ zou het goed uitkomen als het land vernietigd wordt ‘als staat, volk, samenleving en leger’:

“Ze willen geen sterke staat of leger in Syrië, maar liever een ‘mislukte staat’, zonder zeggenschap over zijn eigen natuurlijke rijkdommen. Maar Syrië heeft echte vrienden in de regio en elders, die niet zullen toestaan dat het land in handen van Amerika of Israël valt.”
sticker the game 123 Amsterdam

Of het onvermogen van het regime om de hoofdstad te beveiligen de reden is voor Nasrallahs steunbetuiging is onduidelijk, evenals het mogelijke effect van zijn uitspraken op de strategie van het FSA.

DF

Gerelateerd:

Rambo 4 & de Revolutie in Libië

Opmerkelijke vrouw in Syrisch verzet FSA

Westers complot moord Khadafi?

Aanvallen salafisten op soefi-heiligdommen Libië

Ledematen afgehakt bij grensovergang Syrië-Irak

Assange interviewt Nasrallah over ‘Syrische Lente’


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>