Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

GewoonNix stickers: kunstenaar druk met ‘colabbs’

  • 17 sep 13

  • MEDIA

  • 2 reacties

sticker GewoonNix Amsterdam North 2013 September man beard

Stickers plakken is een illegale aangelegenheid waar flinke boetes op staan, dus aandacht trekken doet zo’n straatkunstenaar liever niet.

Peuteren aan de grens tussen sticker en ondergrond kost tijd en kan agenten alert maken op de snode intenties van de artistieke onverlaat, hetgeen dient te worden vermeden.

sticker GewoonNix  Amsterdam North 2013 September 278Het is echter relatief duur om een partij stickers te bestellen met een ‘vouwrand’ op de ondergrond en straatkunstenaars zijn veel, maar zelden rijk.
sticker GewoonNix  Utrecht August 2013

Stickeraar ‘GewoonNix’ heeft echter een praktische oplossing voor dit probleem, namelijk vóór het bereiken van de plaats delict alvast ‘pellen’.

Dan kan je in alle rust een beginnetje maken zodat je de sticker ‘op de spot’ in een vloeiende beweging lospeutert van de ondergrond.

Normaliter plakt GewoonNix zijn stickers in de Bijlmer, want daar werkt hij, maar soms ook in de Amsterdamse binnenstad of bij Beatrixpark.
sticker GewoonNix Beau ter Ham Amsterdam North 2013 September baard bril

Dankzij een drukke baan heeft hij weinig tijd voor eigen stickers, waarvan ik tot nu toe slechts enkele varianten ontdekte.

Een is een ‘beeldvullend’ paars of blauw gelaat en de ander bestaat uit een mannenhoofd met hoed, baard, oorbellen en bril.

sticker GewoonNix Amsterdam North 2013 September i love tuVerder tref je hem soms als samenwerking met andere sticker-kunstenaars in zogeheten ‘colabbs‘ – onder andere met Bunny Brigade en ‘Beau ter Ham’ – en ook is hij druk met poster-kunst.

Zijn artiestenaam koos hij vanuit het idee dat mensen zijn ding “niet altijd mooi zullen vinden” vandaar GewoonNiX.

sticker Gewoonsnieky Amsterdam North 2013 September GewoonNix Sniek

Ook steekt hij tijd in ‘stencil-kunst’, die soms uit wel zes lagen bestaat, en volgens onbevestigde geruchten zal hij binnenkort “de oorlog verklaren aan Amsterdam via een aanval met behulp van spiegels, hout, nieuwe stickers en posters”.

DF

P.S.: de sticker linksonder is van ‘I love tu’, maar wel duidelijk geïnspireerd door GewoonNix.

Gerelateerd:

‘Earworm’ sticker: boos wormpje verovert Amsterdam

Sticker foto’s buitenkans-ochtend NDSM terrein

Street art Huisstijl (Amsterdam) Noord: anti straatcoach

‘Tona’ stickers & tegels: kleuter, gieters, schedels, meisjes

Sticker sceptisch schepsel dat tot vrolijkheid uitnodigt

‘Tiles’ & andere street-art plaksels in Spuistraat

Stickers ‘art rules’, ‘art = power’ & ‘art cures’

Stickers ‘geïntegreerd’ in verkeersborden Amsterdam

Sta APC street-art ‘cycloop stickers’ in de Apollolaan


Tags:        |   

2 reacties

  1. Haha, en ik ga je helpen dit stadje eens flink aan te pakken!!

  2. Ik zeg heel erg bedankt voor deze aandacht. En ik ga er voor zorgen zodra ik de kans krijg amsterdam onder handen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>