Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Geweld tegen de politie & ‘normale mensen’

sticker forever young Amsterdam gasmask joint beer 2013

Nog even voor alle duidelijkheid: mijn brief die vandaag in Metro stond ging over de verhouding tussen politieagenten en ‘de normale mensen ‘.

Dus niet over dronken corpsballen of hooligans die agressief reageren op toesnellende agenten als zij net – in naam van hun club of wat ook – een willekeurige passant molesteren, noch over gewelddadige straat- en thuisrovers die zich verzetten tegen arrestatie, of bijvoorbeeld een doorgesnoven directeur of topvoetballer die wegens zijn promillage tijdens een nachtelijke controle op politieagenten inrijdt.
sticker laser314 'das-muil'

Met normale mensen bedoel ik dat deel van de bevolking dat klaar is met de corruptie, de verspilling, de Haagse Show op kosten van huidige en toekomstige generaties, ‘vormfoutjes’ in geval van zware delinquenten, snelheidscontroles die tot ongelukken leiden, de cultuur van incompetentie en simpelweg onverschilligheid waarmee het ambtelijk-bureaucratisch apparaat zichzelf in een wurggreep houdt.

sticker ik wil geen school Amsterdam artIk werk in het middelbaar onderwijs waar nu een hele jaargang VWO, HAVO en VMBO in onzekerheid verkeert. Bij de Inspectie ging geen lampje branden toen op de tot voor kort zeer zwakke Scholengemeenschap Ibn Chaldoun slagingspercentages plots naar honderd gingen.

‘Wat een succesverhaal!’, zal men bij de onderwijsinspectie gedacht hebben terwijl de champagne ontkurkt werd. Toen de catering een uur later de kaviaar en wildbraad leverde was de afdeling tijdens de lunch waarschijnlijk al te euforisch lam om nog vraagtekens bij dit ‘Wonder’ te kunnen plaatsen.

Als ik de scholieren een raad mag geven: fuck de overheid met z’n inkorting van de zomervakantie. Blijf thuis na de laatste toets, jullie docenten zullen het snappen.

D. Fenestratie


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>