Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Gevechten grensgebied stammen Jemen vs Saoedi Arabië’

sticker protest plus machine-gun Baltic region

Er is afgelopen dinsdag een dode en een gewonde gevallen bij confrontaties tussen Jemenitische stamleden en de Saoedische grenspolitie, iets dat de Saoediërs ontkennen.

Langs zijn grens met het onrustige Jemen bouwt Saoedi Arabië een betonnen hek om te verhinderen dat smokkelaars en terroristen het land binnendringen.

De stammen beweren echter dat met dit hek het ‘Jeddah 2000 Akkoord’ – dat nomaden recht op ongehinderde doorgang verschaft – de facto waardeloos wordt. Stamleden zien het als een inbreuk op hun historische rechten, zoals het bezoeken van plekken waar hun vee kan grazen.

sticker in Gun we trust Moyoshi Amsterdam

Saoedi Arabië stelt echter dat het slechts zijn nationale belangen en veiligheid ermee beschermt. Het rijke olieland zou bovendien delen van dit grensgebied op illegale wijze verkregen hebben, door omkoping van Jemenitische ambtenaren.

Stamhoofd Hussein Abu Dadra ziet de bouw van de muur als iets onrechtmatigs en beweert dat zijn mensen eerst de bouwvakkers onder vuur namen, waarna grenswachten terug schoten. “We hebben ze gedwongen de bouw van de muur te onderbreken.”

DF

Gerelateerd:

Saoediër zal been verliezen om niet betaald bloedgeld

Uitgehuwelijkt meisje video Jemen ‘liegt en zoekt profijt’


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>