Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Fundamentalisten dreigen “gevaarlijkste snor”

sticker moustache  man snor Amsterdam

Hij is bedreigd en ook een maand lang ontvoerd door islamitische strijders, die hem probeerden af te persen. Uiteindelijk moest hij zelfs de Khyber-Pakhtunkhwa provincie in Noordwest Pakistan ontvluchten: Malik Amir Mohammad Khan Afridi.

“Ik ben dol op de aandacht en het respect die mijn snor me geeft”, verklaart hij, “ik ben blij, want het is mijn identiteit en anders val ik niet op.”

Anderen waren allang gezwicht voor de bedreigingen, maar de 48-jarige opa weigert te buigen voor de aan de Taliban gelieerde ‘Lashkar-e-Islam‘.

sticker feed me i'm famous cat Amsterdam Centrum 2013‘Onislamitisch’ vonden de fundamentalisten zijn 76 centimeter lange snor en daarom eisten ze maandelijks 500 dollar ‘beschermgeld’. Toen hij weigerde gijzelden ze hem en dreigden hem zelfs te doden, dus schoor hij hem af.

Vervolgens vluchtte hij voor de veiligheid van zijn gezin naar Peshawar, waar hij de snor weer aan liet groeien zodat hij nu weer bedreigd wordt.
sticker snor tequila ocho fiesta Amsterdam 2013 moustache

Dagelijks kost het kammen, waxen en versterken van zijn gezichtsbeharing hem een half uur, terwijl hij aan oliën en zeep zo’n 150 dollar per maand kwijt is. Als beloning voor zijn moed schenkt het provinciebestuur hem maandelijks 50 dollar als tegemoetkoming in de kosten.

‘trim de snor, laat de baard groeien’
De Taliban en andere salafistische groepen volgen een overlevering (‘hadith’) die moslims zou verplichten de baard te laten groeien en de snor te kortwieken, maar lang niet alle moslims zien dit als een verplichting. Velen knippen hun baard en laten juist hun snor staan.

De voormalige Iraanse president Akbar Hashemi Rafsanjani staat wegens de afwezigheid van gezichtsbeharing bekend als ‘de haai’, terwijl zelfs Osama bin Laden zijn baard zou hebben afgeschoren om aan de Amerikanen te ontsnappen.

“Dat zulke futiliteiten zo’n controverse opwekken spreekt boekdelen over de neergang van islamitische waarden als vrede, compassie en tolerantie in Pakistan”, zegt Oxford hoogleraar Ishtiaq Ahmad.
sticker pipe moustache Amsterdam center 2013 July

“Pakistan is een land dat werd geboren in naam van religie, maar de religie is nu de voornaamste bron van hoofdpijn geworden, want in naam van de islam bestaat nu dagelijks geweld tussen moslims onderling. Als de Pakistaanse staat zichzelf niet opnieuw uitvindt zal het religieuze geweld voortduren, wat de ruimte voor culturele expressie verder verkleint.”

sticker Cost Revs middlefinger Amsterdam 2013Professor Richard Bulliet ziet het gedrag van de fundamentalisten vooral als ‘sociale intimidatie’.

“De militante salafisten eisen dat de bevolking hun interpretatie van het geloof volgt. Het gaat ze niet om religie maar om het tonen van hun macht. Men weet hoe gewelddadig ze zijn dus is meestal een dreigement voldoende.”

DF

Gerelateerd:

Taliban wil Malala Yousafzai terug in Pakistan

Taliban: ‘roze ballonnen of mini-rokjes?’

Sjiieten Pakistan weigeren doden te begraven

Man verbrand in Pakistan wegens bladzijdes koran

Aanslag schoolmeisje als boemerang tegen Taliban

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld

Opnieuw ruzie tussen al-Qaida Irak & leider al-Zawahiri


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>