Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Gender-neutraal speelgoed voor kerst

Bust sticker tits-creature pink Amsterdam Spuistraat 2014 November MSC girl

Australië is in rep en roer door een rel over speelgoed. De campagne No Gender December vindt namelijk dat het maar eens afgelopen moet zijn met speeltjes die specifiek voor meisjes en jongens zijn bedoeld.

“Het bekrachtigen van gender-stereotypen op jonge leeftijd kan op langere termijn grote invloed hebben op zelfperceptie en carrièredoelen”, zo meent Larissa Waters.

sticker childs play AmsterdamDe politica van de Greens partij is dan ook een fervent voorvechter van sekse-neutrale toys. Volgens WA Today bestaat er in haar ogen zelfs een relatie tussen speelgoed en maatschappelijke problemen als huiselijk geweld en het verschil in beloning tussen man en vrouw op de arbeidsmarkt.

Tegenstanders vinden deze redenering klinkklare onzin. Zo hoopt de rechtse politicus Cory Bernardi dat de kerstman de Greens dit jaar “gezond verstand” cadeau zal geven. “Kinderen in heel het land zullen ongelukkig zijn als jongetjes barbiepoppen krijgen en meisjes monstertrucks”, aldus Bernardi. Hij meent dat Waters “is blijven steken in de gender-oorlog van de jaren zeventig”.

graffiti kind knikkeren Amsterdam Centrum 2013

De Australische premier Tony Abbott koos inmiddels de zijde van de conservatieven. “In dergelijke politieke correctheid geloof ik niet”, was zijn commentaar op het pleidooi van Waters.

DF

Gerelateerd:

‘Samenwonen = verminking van liefde’

Geen vagina & penis voor Turkse scholier

Leraar scheurt foto’s meisjes uit lesboek


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>