Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Gemeente Amsterdam sloopt uitgaansleven

sticker 'aap'

“It seemed to her that some destroyer was moving soundlessly through the country and the lights were dying at his touch (…) The destroyer was moving swiftly, surely, at an ever accelerating tempo.” (Ayn Rand, ‘Atlas Shrugged’, p 359, Signet Books, 1957)

Ruim twintig jaar geleden was ik getuige van een voorval dat ik niet snel vergeten zal.

Zoals zo vaak waren we direct na school vertrokken naar ‘Mr Cocos’ aan het Thorbeckeplein, waar rond een uur of vijf het ‘happy-hour’ startte. De bar-dancing was dan meestal afgeladen met scholieren en in het algemeen heerste er een gemoedelijk sfeertje, op een middag na. Gijs, een relatief ‘soepele knul’ van mijn school, bevond zich op een meter of tien van mij verwijderd en was aan het dansen met een meid toen plots de pleuris uitbrak. Hij raakte kortstondig in conflict met twee Marokkaantjes en – terwijl er een woordenwisseling gaande was – doken er twee of drie anderen stompend en trappend in zijn rug en nek. Het ging heel snel en ik kan me niet meer herinneren of er toen iemand uitgezet is, maar hoe dan ook schokte de lafheid van de aanvallers me zeer.

Inmiddels is het centrum van Amsterdam op uitgaansavonden welhaast een no-go-area voor beschaafd uitgaanspubliek geworden maar vreemd genoeg is veiligheid op straat voor de gemeente geen prioriteit. De politieke bende maakt zich wel ernstig zorgen om het deurbeleid van portiers die – inmiddels door schade en schande wijs geworden – bepaalde groepjes niet meer toelaten. ‘Discriminatie’, vindt men in de Stopera, dus gaat men binnenkort mystery guests inzetten om de deuren massaal open te krijgen voor de hordes tasjesrovers, loverboys, geweldplegers en andere doorgaans gebontkraagde ellende die nu nog de straten onveilig maken. Da’s natuurlijk wel fijn voor de politie als de misdrijven meer uit het zicht plaatsvinden en bovendien kan de gemeente dan de horeca-ondernemers makkelijker met sluiting van hun toko’s chanteren (“Ja, dit is al de derde vechtpartij in uw zaak deze maand, helaas kunnen we de vergunning niet verlengen”).
sticker do it today tomorrow it may be illegal Amsterdam 2013

Binnen de verknipte gedachtegang van een politicus is het zelfs niet onmogelijk dat men een rol als mystery guest voor Badr Hari weggelegd ziet. Resocialisatie op z’n debielst, zeg maar. Oh ja, en dat happy-hour gaat men wellicht ook afschaffen, want eigendom is nu eenmaal relatief in Nederland.

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>