Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Gemeente A’dam heeft lak aan burgers

sticker tram metro tags Amsterdam

Ik ben een mailwisseling gestart met gemeentelijke ambtenaren naar aanleiding van zeer ernstige nachtelijke geluidsoverlast in mijn buurtje (Amsterdam-Zuid) door werkzaamheden aan de tramrails, in opdracht van het GVB. Het werk duurt meestal van 00.15 uur tot 5.15 uur.

De bureaucraten vinden het duidelijk geen probleem als vermoedelijk vele tientallen – zo niet honderden – buurtbewoners rond het Roelof Hartplein twee weken lang zes nachten per week niet in hun eigen huizen kunnen slapen. En dat ritueel zo’n zes keer per jaar.

Als dat via belastingen in leven gehouden zooitje op de Stopera lak heeft aan mij, dan heb ik kak aan hun. Bij dezen een mail van een ambtenaar aan mij over de herrie door het werk aan de tramrails, en mijn repliek:

Geachte heer Frankenhuis,

Inmiddels hebben wij reactie van GVB naar aanleiding van het opvragen van de afgegeven vergunningen voor nachtwerk aan de tramrails.

Voor de periode in oktober is er een vergunning aangevraagd en verleend, indien u deze wilt ontvangen dan horen wij dat graag van u en zorgen we dat u deze vergunning per mail krijgt.

De periode juli en augustus 2015 waarin u aangaf dat er in de nacht gewerkt is, heeft GVB aangegeven dat zij geen nachtwerk hebben uitgevoerd. Wellicht is dit een ander bedrijf geweest dat in de nacht aan het werk was?

Wij horen graag van u of u de vergunning voor de bovengenoemde periode wilt ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Valerie Jonkhart (Klachtencoördinator Metro en Tram Gemeente Amsterdam)

sticker Multi Syndicate 2014 January Amsterdam center beer tram truckT 020 255 3070 / Stationsplein 7, 1012 AB Amsterdam

Van: David Frankenhuis
Verzonden: donderdag 8 oktober 2015 09:19 aan Gemeente

Beste mevrouw Jonkhart,

Dank voor uw schrijven.
De periode juli en augustus 2015 betrof werk aan de Ceintuurbrug, oa aan de tramrails, dat hier tot ver voorbij het Roelof Hartplein doorgalmde. Toen zijn na middernacht onder meer drilboren, lasapparaten en mokers ingezet.

Ik wacht nog steeds op de notulen van de Raadsvergadering waaruit expliciet blijkt dat dergelijk werk in een woonwijk, waardoor de hele buurt wekenlang uit de slaap gehouden wordt, legaal zou zijn. Kunt u zo’n document niet overleggen, dan is dergelijk werk niet alleen een ernstige inbreuk op mensenrechten van buurtbewoners maar simpelweg ook formeel-wettelijk illegaal. Nogmaals, toestemming van enkele ambtenaren op een stadhuis zegt me niks, want zij kunnen als uitvoerende macht nooit over zoiets ingrijpends beslissen.

gvb-amsterdam-nacht-werk-1

Graag zou ik dan ook zien dat het GVB, net als échte bedrijven, zich gewoon aan de wet houdt. Overlastgevende werkzaamheden van het bedrijf in de nachtelijke uren beschouw ik dan ook nog steeds als onwettig en ik zal zulke bedrijvigheid blijven melden bij de politie.

Aangezien bij het GVB duidelijk slechts het – nauw begrepen – eigenbelang telt, heb ik mij tot het Parool en andere media gewend. Uiteraard hoop ik natuurlijk dat u het GVB zult terugfluiten indien men nog eens illegale terreur over mijn buurtje uit wil storten.

Met vriendelijke groet,

D. Frankenhuis


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>