Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Geklaag over column Koelman is hypocriet

~ sticker, Tallinn ~

~ sticker, Tallinn ~

In naam van de hoofdredactrice van het Katholiek Nieuwsblad, Mariska Orbán-de Haas, schreef Luuk Koelman een column in Metro over de zelfmoord van Tim Ribberink. Een storm van protest onder lezers brak uit en ook de hoofdredactie van het Katholiek Nieuwsblad reageert ‘ontstemd‘.

sticker homo pesten best wel gay Utrecht 2013

Ribberink werd langdurig gepest omdat hij “een homo en een loser” zou zijn en in zijn column steekt Koelman de draak met de felle anti-homo standpunten van Orbán-de Haas.

Toegegeven, misschien gaat het om een ietwat smakelijke vorm van artistieke lijkenpikkerij door de columnist, maar als we een stukje verder kijken is Koelmans zonde buitengewoon nietig vergeleken met die van anderen.

Immers, Koelman geeft alleen commentaar en veroorzaakt in ieder geval geen zelfmoorden.

'Return of the repressed' / LA

‘Return of the repressed’ / LA

Hij wijst erop dat het tot voor kort voorkwam dat door katholieke geestelijken verkrachte jongetjes soms gecastreerd werden als zij homo-achtig gedrag vertoonden, een misdrijf waarover de publieke verontwaardiging bizar genoeg tamelijk beperkt was.

Ook blijkt dat slachtoffers van de priesters zelfmoord gepleegd hebben en dat de politieke elite decennialang de pedofielen-kaste binnen de kerk juridisch afschermde van vervolging door het OM.

Ook hier de doofpotcultuur die Koelman met zijn column wellicht probeert te doorbreken. Is het gesar tegen homo’s niet deels veroorzaakt door de religieuze afwijzing van deze geaardheid?

café 'Correct' Parade Amsterdam
En waar zeuren de lezers over?

sticker life wants you Amsterdam 2013Massaal stemde men tijdens de afgelopen verkiezingen op PvdA en VVD, partijen wier regeerakkoord forse delen van de bevolking dermate zullen verarmen dat zelfmoorden en drugs- en alcoholverslaving veelvuldiger zullen plaatshebben. Beetje hypocriet om nu op de boodschapper te schieten.

DF

(inmiddels is het verhaal verwijderd van de site op verzoek van de ouders van Ribberink)

Gerelateerd:

Wie geloof je? Je moellah of een ezel?


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>