Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Geen tondeuse voor Gretta!

bankrupt slut sticker Sunset Boulevard LA

“Ze moeten niet denken dat ze Amsterdam kunnen annexeren, net als de Westoever.”

De onverhuld antisemitische uitspraken van Gretta Duisenberg blijven malen in mijn hoofd. Misschien ligt het aan mijn recente bezoek aan het vernietigingskamp Auschwitz, waar een groot deel van de Amsterdamse joodse populatie vermoord werd, dat de gedachten aan Gretta’s abjecte woorden en haar weerzinwekkend lachende gezicht bij het uitpoepen van eerdere onsmakelijkheden (‘zes miljoen handtekeningen’) me vervullen met gevoelens van diepe walging.

Net als de vroegere “filosofen” van het Derde Rijk ziet ze joden als indringers, als niet hier in Nederland behorend, wellicht zelfs als vijanden.

graffiti Leviathan crescendo Laser 3.14 Amsterdam 2013

Ik vrees bovendien dat er in de top van ’s lands financiële kringen – waarin Gretta lange tijd als (media)geile meid figureerde – een zekere tolerantie bestaat ten aanzien van mensen die nationaal-socialistische ideeën koesteren. Dat is niet verbazend, gezien de kwalijke rollen die veel Europese en Amerikaanse bankiers speelden tijdens de strak georganiseerde roofmoord op de joden in de Tweede Wereldoorlog.

Het internationale karakter van de functie van haar man, de onlangs overleden Wim Duisenberg, doet vermoeden dat forse delen van de elite van de Europese bancaire bureaucratie geen overdreven moeite hebben met antisemitisme.

Riga Hitlergroet Nazi sticker

Zij associëren Gretta’s ‘denkbeelden’ dus niet direct met de moorddadige roofmachine die schuil ging achter het nationaal socialisme. Eerder zien sommigen van hen haar hersenspinsels over de geleidelijke “juridische” uitstoting en “fiscale” plundering van delen van de bevolking (eindigend in gaskamers, ovens en massagraven) als iets onschuldigs. Misschien zelfs als iets dat wel eens een beetje ‘terecht’ zou kunnen zijn.

Veel subtieler dan de bureaucratisch/juridische massaroof op – met name – de joden was de introductie van de Duitse Rijksmark in Nederland in 1941.

Afgezien van het hedendaagse ontbreken van een Duitse militaire bezettingsmacht, bestaan er voor het overige verbazingwekkende parallellen tussen de invoering van deze munt en die van de euro 57 jaar later. In het boek ‘Roof, de ontvreemding van joods bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog’ van Gerard Aalders (1999) staat op pagina 30 het volgende:

Nazi bastards graffiti Boedapest 2012

“Vanaf 1 april 1941 tot de bevrijding in mei 1945 was de Nederlandsche Bank gedwongen ieder bedrag in Duitse Rijksmarken om te wisselen tegen een door de Duitsers vastgestelde vaste (onvoordelige) koers. Het gevolg was dat enorme hoeveelheden marken Nederland binnenstroomden. De uitverkoop van Nederland kon beginnen.”

“Het was de bedoeling van Hitler Nederland economisch in Duitsland te integreren, zodat hij ongehinderd de beschikking kon krijgen over de hier aanwezige goederen, grondstoffen en in sommige gevallen de productiemiddelen. (…) In feite droegen deze maatregelen ertoe bij de ‘indirecte roof’ zo onbelemmerd mogelijk doorgang te laten vinden. Daarbij leek geen moeite te veel om de schijn van legaliteit en correctheid op te houden.”

“De Nederlandse economie werd door het opheffen van de deviezengrens op systematische wijze beroofd, maar zonder dat de burgers dat direct aan den lijve ondervonden. Zij kregen immers in guldens voor geleverde goederen betaald, en realiseerden zich meestal niet dat een groot deel van de in omloop gebrachte guldens niets anders waren dan gecamoufleerde marken.”

Steeds vaker vrees ik dat de ‘gedachten’ van Gretta – waarvan er velen zonder twijfel (Goddank) onuitgesproken blijven – op macabere wijze de ideeën weerspiegelen die leven bij delen van ’s lands (met name bureaucratisch/bancaire) elite. Haar persoontje fungeert voor het publiek als het ware als vergrootglas – dan wel als een walgelijk decolleté – in de ideeënwereld van een fors deel van de top van de financiële wereld hier te lande (en elders in Europa).

graffiti Crisis another word for fucking the poor Amsterdam 2013

Overdrijf ik nu? Onlangs vertelde een gepensioneerd iemand me dat de grote Nederlandse bank waar hij tot voor kort werkte tot vrij recent – willens en wetens – zaken deed met voortvluchtige nazi’s in Zuid Amerika. Ik kon het ongelofelijke verhaal niet controleren, maar de man verschafte voldoende details om het plausibel te laten klinken.

Kijkt u eens naar de volgende delen van krantenberichten met in uw achterhoofd de geldroof die de introductie van de rijksmark in Nederland faciliteerde in 1941.

“Nederlandse portemonnee zit vol met Duitse eurobiljetten” (Volkskrant, 1 november 2005)
‘De Duitser domineert in de Nederlandse portemonnee. Het aandeel Duitse eurobiljetten dat in Nederland circuleert is inmiddels opgelopen tot 38,4 procent.’

sticker pssst it's not a crisis it's a scam Amsterdam 2013 August“Gulden ‘te goedkoop’ ingeruild voor euro” (30 april 2005, ND)

“De Nederlandse gulden is bij de introductie van de euro ondergewaardeerd ten opzichte van de Duitse mark. De gulden is als het ware ‘te goedkoop’ ingewisseld bij de invoering van de euro in 1998. De koers van de euro had rond de twee gulden moeten liggen in plaats van 2.20371 gulden. Dit wordt bevestigd door directeur Henk Brouwer van De Nederlandse Bank (DNB).”

‘Gestegen prijzen wel te wijten aan onderwaardering gulden’ (25 mei 2005) Bron: ANP/RTL Z

“Het algemene prijspeil in Nederland is de afgelopen jaren wel degelijk fors gestegen door de onderwaardering van de gulden ten opzichte van de Duitse Mark. Dat zegt oud-directeur Internationale Zaken bij De Nederlandse Bank (DNB) André Szasz morgenavond in het tv-programma Zembla. Szasz: “We hadden in 2001 een prijsstijging van vijf procent en in 2002 een prijsstijging van vier procent. Dat is samen negen procent. Dat is als je het vergelijkt met het Eurogebied als geheel het dubbele.”

sticker 666 traitors pyramid Amsterdam center 2013 September

‘Gerrit Zalm loog in belang van het land’, (Ton Damen, Het Parool, 17-05-2005)

“Minister Gerrit Zalm van Financiën geeft toe dat hij heeft gelogen over de verkeerde instapkoers van de gulden bij de introductie van de euro. Hij deed dat ‘in het landsbelang’. Want als Zalm de waarheid had gesproken, waren de financiële markten op hol geslagen, aldus zijn zegsman. Dit meldde het ministerie van Financiën vanmorgen. Henk Brouwer, directeur van De Nederlandsche Bank (DNB), onthulde op 30 april in deze krant dat de gulden bij de introductie van de euro vijf tot tien procent ondergewaardeerd was ten opzichte van de Duitse mark. Financiën heeft dit jaren ontkend; DNB had er nooit eerder over gesproken.”

“Zalm bevestigde vorige week de verkeerde conversiekoers. Hij zei tevens dat de onderwaardering van de gulden ‘bekend was’, ‘nooit ontkend was’, en dus ‘eigenlijk ook geen nieuws’ was. Maar dat klopt niet, volgens de notulen van de Tweede Kamer. Jeroen Sprenger, directeur voorlichting van het ministerie van Financiën, zei vanmorgen dat “de minister mag liegen met als doel geen aanleiding te geven tot speculaties op de valutamarkten. De waarheid spreken geldt in zo’n geval als een doodzonde in de monetaire politiek. Zalm is volgens Sprenger dan ook geraakt door het feit dat hij voor leugenaar wordt uitgemaakt. “Zalm liegt niet. Als je verplicht bent te liegen, ben je geen leugenaar.”

sticker Vegan Bunnies hello my name is bank AmsterdamNa bovenstaande berichten lijkt een citaat van Marcus Tullius Cicero me bijzonder op zijn plaats:

“Een volk kan zijn dwazen overleven, en zelfs zijn ambitieuzen. Maar verraad van binnenuit kan het niet overleven. Een vijand aan de poort is minder formidabel (dan een verrader), want hij is bekend en draagt zijn banieren (spandoeken) openlijk. Maar de verrader beweegt zich vrij binnen de poorten, zijn sluw gefluister ritselt door alle straten, tot in de gebouwen van de overheid zelf. Want de verrader schijnt geen verrader; zijn accent is vertrouwd voor zijn slachtoffers, en draagt hun gezicht en hun gewaden, en hij appelleert aan de basis die diep in de harten van alle mensen ligt. Hij verrot de ziel van een volk, hij werkt in het geheim en onmerkbaar in de nacht aan het ondermijnen van de pilaren van een stad, hij infecteert het politiek bestel zodat het (hem) niet langer kan weerstaan. Een moordenaar hoeft minder gevreesd.”
sticker the betrayer's judgement Amsterdam center January 2014

Nu Wim Duisenberg vredig brandt in de hel en aan Gerrit Zalm weinig kaal te scheren valt, rest ons slechts Gretta.

Maar in al mijn vergevingsgezinde barmhartigheid denk ik soms dat ze haar geverfde lokken wat mij betreft wel mag behouden. Die kop is zo al erg genoeg.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>