Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Geen hoofddoek? Dan haar eraf!

sticker ArtRebels Amsterdam March 2015 girl islam niqab

In de Egyptische provincie Al Fayyoum, ten zuiden van Caïro, is een islamdocent voor vier dagen in voorarrest geplaatst na wangedrag jegens een leerlinge. De man sloeg het kind en knipte haar haren uit woede over het feit dat ze geen hoofddoek droeg.

Volgens Gulf News had de docent in een vol klaslokaal de schaar ter hand genomen. Medeleerlingen hadden het slachtoffer vervolgens uitgelachen. Zowel de leraar als het schoolhoofd zijn geschorst na een klacht van de ouders van het meisje, zo verklaarden lokale onderwijsautoriteiten gisteren.

Zaira graffiti street-art woman hijab girl Amsterdam Spuistraat 2014 November

“Mijn dochter heeft psychische klachten sinds het incident”, aldus de moeder van de kleine meid. “Ze zal zich pas in de hijab (hoofddoek, red.) hullen als ze overtuigd is.”

In Egypte zijn meisjes niet verplicht de islamitische hoofdbedekking te dragen in scholen. President al-Sissi heeft fanatieke moslims in Egypte de oorlog verklaard.

DF

 

Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>