Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

“Geen copyright op Allah”: Turk verdedigt christenen

sticker Maker bear Amsterdam center August 2013 religion

Hoewel minderheden in veel islamitische landen zwaar onder druk staan, springen sommige moslims juist voor hun vrijheden in de bres.

Zo verzet de Turk Mustafa Akyol zich tegen het verbod voor een katholieke krant in Maleisië om nog langer het woord ‘Allah’ te gebruiken. Het Maleis kent alleen de Arabische term voor God en de rechter vreest dat moslims hierdoor ‘in verwarring kunnen raken’.

sticker boerka  Amsterdam burqa islamOpperrechter Mohamed Apandi Ali ging zelfs nog een stap verder door te beweren dat “het propageren van andere geloven aan islamieten de grootste dreiging vormt voor de islam in Maleisië”.

'and God created squatting'

Akyol ziet het vonnis als onlogisch, gevoelloos, kinderachtig en onislamitisch. “Pure nonsense”, noemt hij het op grond van drie argumenten.

Ten eerste stamt het woord ‘Allah’ van voor de islam en betekent niet meer dan ‘de god’. Arabische christenen gebruiken de term al eeuwen.

Daarnaast is het zo dat de Koran zélf benadrukt dat joden en christenen dezelfde god aanbidden als de moslims.

Tot slot vindt Akyol het belachelijk om vrijheden in te perken omdat mensen in verwarring kunnen raken. Dan kunnen christelijke landen net zo goed het gebruik van de term ‘Jezus’ in de Koran gaan verbieden, stelt hij.
sticker religion rulers god disbeliever satan business Amsterdam 2013 November

De claim voor “copyright op Allah” ziet hij als een ‘ernstige fout’, die een schrijnend gebrek een intellectueel zelfvertrouwen blootlegt bij moslims in Maleisië en daarbuiten.

“Hoe kan anders de kleinste kans op het propageren van andere godsdiensten zoveel angst en dwang genereren?”

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>