Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Fuck het volk’: democratie in de polder

sticker Ireland vote no for us on 31 may Amsterdam center 2013 December

Liesbeth Spies, minister van Binnenlandse Zaken voor het CDA, roept instellingen voor verstandelijk gehandicapten op om stempassen op tijd uit te delen. Ook mongooltjes die onder curatele staan – en soms niet zelfstandig kunnen stemmen – krijgen sinds 2008 een stempas, aldus een bericht op PowNed.

Het valt op dat de verstandelijk gehandicapten dit recht verkregen ongeveer een jaar voor de invoering van het Verdrag van Lissabon, de opvolger van het vroegtijdig afgeschoten verdrag over een grondwet voor de Europese Unie.

Zeven jaar geleden stemde 61,6 procent van de Nederlandse bevolking tegen deze grondwet, waarmee wij grofweg te kennen gaven voorlopig geen behoefte te hebben aan een verdere ‘verdieping en verbreding’ van de EU. Enkele jaren later ondertekenden “Nederlandse” politici dus echter het Verdrag van Lissabon, waardoor de grondwet er de facto kwam. Fuck het volk is immers sinds mensenheugenis het devies van onze politieke kaste en volgens wijlen Pamela Hemelrijk werden wij zo “een provincie van een pan-Europese dictatuur”.

Wat volgde op deze illegale machtsgreep was een economische crisis die in hoge mate is veroorzaakt door criminele manipulaties in financiële instellingen en laksheid bij toezichthouders. Zelfs DNB negeerde de illegale praktijken van ‘Icesave’ en verzuimde de spaarders te waarschuwen.
sticker 'drop!' www.drop-dnb.nl
Details zijn vooralsnog onhelder – en de chaos is bij lange na niet voorbij – maar het ziet er sterk naar uit dat Nederlandse belastingbetalers op z’n minst tientallen miljarden euro’s moeten ophoesten om de Zuid-Europeanen uit te kopen. Massaal fraudeerden zij zich helemaal suf de laatste decennia en het plunderen van de Hollandse pensioenfondsen en spaarders integreerde men er moeiteloos in lokale culturen. De ambtenarij en politiek daar zijn wellicht zelfs nog corrupter dan die hier, dus faciliteerde men deze zwendelarij zonder scrupules op alle niveaus. Bovendien vergeten Europese bureaucraten zichzelf bepaald niet, zowel qua loon als wat betreft behuizing.

Historicus Thierry Baudet ziet de oorspronkelijke economische samenwerking in Europa zelfs als “niets minder dan een voortzetting van de federalisering met andere middelen” die zou starten met een gemeenschappelijke markt. Later volgde een gemeenschappelijk betaalmiddel, aldus Baudet, en als de ‘onvermijdelijke crises’ toeslaan wordt de politieke eenwording ‘doorgedrukt’: “Iedereen die zegt dat de Griekse situatie ‘onverwacht’ was, is onwetend of liegt.”

graffiti Fear Euro Amsterdam WTCHoe het ook zij, de economische wanorde van dit moment is dermate complex dat zelfs deskundigen slechts mondjesmaat overzicht lijken te krijgen.

sticker 'reset het kabinet'

Zo bestaat de huidige crisis in Europa uit onder andere insolvente banken, failliete regeringen, groeiende werkloosheid, een zwakke euro, stijgende belastingen, krimpende pensioenpotten* en falende nationale en Europese toezichthouders.

De politieke kaste – minus Geert Wilders – heeft allang besloten dat Nederlanders moeten dokken, ook al is er nooit een referendum over geweest, maar bij de volgende verkiezingen mogen geestelijk gehandicapten tenminste meestemmen. De democratie is verworden tot een dronken travestiet in het gewaad van een bisschop, die de volkswil gebruikt als zacht papier na een copieus maal.

* die is gekoppeld aan vergrijzingreclame Banana Republic Los Angeles

Gerelateerd:

Gijzeling Nederlander symbool voor EU‘,

Democratuur en de 99%‘,

Is Nederland democratisch?‘,

Waarom ik niet stem‘,

Straffeloze Griekse zwendel

Democratische politici weten wat goed voor het volk is


Tags:        |      |      |      |      |      |   

2 reacties

  1. Ha Gepke,
    Ik zag een interview met je en las een verhaal over wat je overkwam. Veel ellende uit WOII die bepaalde mensen slecht uitkomt lijkt diep weggestopt nog steeds. Iemand vertelde me eens over een soort nazi-rekeningen, die hier door Abn-amro tot in ieder geval 1980 / 1990 zouden zijn gemanaged door ‘de’ bank.
    Dank voor je reactie en succes met je strijd,
    David.

  2. Burgemeester Weterings van de Haarlemmermeer heeft mij midden injurisch conflict per oktober 2009 uitgeschreven als zijn: vermist/verblijvende in het buitenland.
    Ik mag dus niet meer stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>