Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

FSA-sniper in Turkije gedood uit wraak

sticker 2015 February Amsterdam cut throat knife barber

Een Syriër die had meegevochten als sluipschutter met het Vrije Syrische Leger (FSA) is vier maanden geleden in Zuid-Turkije slachtoffer geworden van bloedwraak. Mohammad Saleh werd vermoord door een mensensmokkelaar wiens broertje hij zou hebben doodgeschoten tijdens de strijd in Syrië.

Saleh (30) was na de beginfase van het conflict in zijn moederland verhuisd naar Mersin, een provincie in het zuiden van Turkije. Volgens dagblad Hürriyet was hij daar op 3 januari in contact gekomen met Abdulrazak Dakka.

sticker Bosco 2015 February Amsterdam woman tears girlDeze beloofde voor 5.500 dollar plus duizend euro Saleh en zijn gezin naar Duitsland te smokkelen. De voormalige FSA-strijder verdween echter korte tijd later, waarna zijn vrouw de Turkse politie inschakelde.

sticker 2015 February Amsterdam without face

Saleh’s lijk werd op 8 januari ontdekt in een boomgaard in Karaisalı, een wijk in de stad Mersin. De Syriër was op brute wijze aan zijn eind gekomen. Hij had negen messteken in zijn rug, zijn keel was doorgesneden en zijn hoofd bleek te zijn gevild. Daarom kon men hem slechts identificeren aan zijn vingertoppen.

Dakka en enkele medeplichtigen zijn inmiddels gearresteerd vanwege de moord.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>