Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Fransen gaan creatief boekhouden met ‘rijkentaks’

sticker swine pig hog 100 per cent Amsterdam varken

De introductie van een belasting van 75 procent op inkomens boven 1 miljoen euro moet de Franse president Hollande extra inkomsten gaan opleveren. De socialist lijkt echter van een koude kermis thuis te komen door een recent besluit van het speciale constitutionele hof.

Ondanks dat de rechters de wet strijdig met de grondwet vonden gaat Hollande de heffing “enigszins gewijzigd verwerken in de begroting”.

~ wrattenzwijn Tanzania ~

~ wrattenzwijn Tanzania ~

Gaat de regering de uitspraak van het hof negeren of is er een juridische uitweg waarmee Hollande zijn gezicht kan redden?

Helaas voor hem lijken de perikelen rond de nieuwe belasting niet alleen zijn imago te schade maar ook de inkomsten van de regering. Zo werd de rijkste Fransman Bernard Arnault onlangs Belg en verkreeg acteur Gérard Depardieu vandaag de Russische nationaliteit. Deze mensen betalen sinds de aankondiging van de wet dus aanzienlijk minder belasting dan voorheen en misschien is dat ook wel de meest gepaste straf voor de socialisten.

Wel frappant dat anno 2013 iemand uit ‘het vrije westen’ vlucht voor het socialisme naar de voormalige Sovjet Unie …

DF

Gerelateerd:

‘Trots op belasting betalen’

Protectionisme en handelsoorlog in EU

Ayn Rand beschrijft het hier en nu

Waarom geen nivellering onder toeristen nastreven?

Frankrijk snapt welvaart niet meer

Belasting is diefstal: de Libertarische Partij

Erfpacht in strijd met doelmatigheidsbeginsel?

Intensieve menshouderij


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>