Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Frankrijk bant ‘racistische’ cakejes

vagina sticker donut doughnut 2014 July Amsterdam center street-art funny

Een banketbakker in de Zuid-Franse plaats Grasse mag niet langer een bepaalde lekkernij etaleren omdat deze blijk zou geven van racisme. Op de controversiële cakejes – ‘God’ en ‘Godin’ – staan figuurtjes van een man en vrouw met prominente genitaliën.

Omdat ze gemaakt zijn van donkere chocolade schenden (plaatje) ze volgens de rechtbank in Nice “de menselijke waardigheid, en dan vooral die van Afrikanen en hun nazaten”. De banketbakker moet de cakejes onmiddellijk uit zijn etalage verwijderen op straffe van een dwangsom van 500 euro per dag.

sticker penis man Amsterdam center 2014 February dickBakker Yannick Tavolaro noemt het technisch onmogelijk de lekkernijen te maken zonder donkere chocola, meldt zender Al Arabiya.

sticker zümpel Amsterdam penis head

Grasse zelf moet een boete van duizend euro betalen aan het Platform voor Reflectie en Actie tegen Anti-Zwart Racisme (CRAN). Deze actiegroep had onlangs opgeroepen de cakejes in de ban te doen.  Louis-Georges Tin, de leider van CRAN, zei gisteren “verheugd” te zijn over het vonnis. Hij noemde het “een waarschuwing aan de rest van Frankrijk”.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>