Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Fatwa tegen m/v chatten in Egypte

sticker Philadelphia 2014 July Air rat stop interneting

Islamitische geleerden uit Egypte zijn middelpunt van een controverse geworden door het uitvaardigen van een fatwa. Het nieuwe religieuze decreet verbiedt chatten tussen vrouwen en mannen die geen familie van elkaar zijn.

“Religie keert zich tegen zulke online gesprekken, want ze zijn een instrument van de Duivel en leiden tot tweedracht en corruptie”, aldus de Dar Al Ifta vrijdag. Dit hoogste islamitische orgaan van Egypte stelt dat vrouwen hun foto’s niet aan mannen moeten zenden, “om zichzelf en hun waardigheid te beschermen”. Moreel afwijkende types zouden afbeeldingen gebruiken om de dames te schaden.

sticker Free Egypt LN Amsterdam kunstVolgens Gulf News bestaat er echter bij sommige schriftgeleerden verzet tegen de “onrealistische” fatwa. “Sociale platforms maken deel uit van het dagelijks leven en kunnen niet ontkend worden”, zegt Amnah Nusseir. De professor in de islamitische theologie stelt dat het van de inhoud afhangt of chats wel of niet zijn toegestaan.

Ongeveer 37 van de 87 miljoen Egyptenaren zijn online actief.

President Iran: ‘Accepteer internet’

De strijd van Iraanse religieuze leiders tegen snelle digitale verbindingen is op verzet gestuit van president Hassan Rouhani. Hij riep de geestelijken op tot tolerantie jegens het wereldwijde web en nieuwe technologieën.
sticker get free 2013 September Amsterdam woman

“Internet is vitaal voor de toegang van studenten en wetenschappers tot nieuwe kennis”, zei hij volgens zender Al Jazeera maandag. “We kunnen de poorten van de wereld niet sluiten voor de jongere generatie.”

Schriftgeleerden verzetten zich onlangs nog tegen het aanbieden van 3G-diensten, omdat ze de verspreiding van immoreel beeldmateriaal zouden vereenvoudigen.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>