Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Fantasieën over seksueel misbruik in Poetin-kostuum’

sticker insane Baltic region art

Een van de prominente deelnemers afgelopen zaterdag in Moskou aan de demonstratie voor het adoptieverbod van Russische kinderen naar de VS was Irina Bergseth, hoofd van de ‘Moeders Beweging’.

Ze trouwde ooit een Noor die ze via internet-dating had leren kennen en scheidde vlak na de geboorte van hun zoon (nu 4 jaar oud). De Noorse rechter gaf haar de voogdij en kende de man een omgangsregeling toe, iets dat Irina niet zinde.

graffiti Mad Amsterdam Noord

Hierop claimde ze dat de vader het kind sloeg en zelfs dat hij gedreigd zou hebben een autorit te maken met hem op de motorkap gebonden, iets dat hij haar ook aan zou willen doen.

Toen de politie dit niet geloofde beweerde ze dat haar ex de zoon samen met andere mannen verkracht had.

In plaats van de voogdij nu aan de moeder toe te kennen verklaarde de Noorse rechter de vrouw echter ‘gestoord’ en ontnam haar haar rechten.

Als reactie hierop noemde ze de jeugdzorg-medewerkers ‘pedofielen’ en beweerde dat zij haar kind misbruikt hadden terwijl hij als dier verkleed was. Ook zouden er filmopnamen van het seksuele geweld gemaakt zijn. In een uiterste wanhoopspoging steun van het regime te krijgen deinsde Irina niet terug voor een laatste aanpassing van de feiten, namelijk dat het kind misbruikt zou zijn door iemand met een Poetin-masker …

graffiti reporter shower Baltic region“prachtland voor journalist”
“Rusland is het beste land voor journalisten want je verveelt je er nooit en hoeft dankzij de absurditeit van het nieuws niks te verzinnen”, aldus Yelena Milashina (35).

Afgelopen vrijdag ontving zij een prestigieuze prijs van de Amerikaanse Secretary of State John Kerry tijdens een ceremonie in Washington.

Hiermee werd ze beloond voor haar dappere onderzoekingen naar betrokkenheid van veiligheidsdiensten bij verdwijningen in de Kaukasus en moorden op mede-journalisten. Haar mentor Anna Politkovskaya stierf een gewelddadige dood en Milashina zelf is tijdens haar werk al twee maal mishandeld ‘door onbekenden’, een trend die onder Poetin verergerd lijkt. Zelf bleef ze vrij nuchter onder alle aandacht en lof, getuige enkele quotes:

“Moed komt pas als je een keus maakt: dus of je bent – zoals de rest – blij met wat het systeem je geeft, of je bent een menselijk wezen. (…) Journalisten moeten niet geloven in verklaringen van officiële persvoorlichters. Zij liegen allemaal.”

sticker 'women fight back'Haar vrouw-zijn blokkeert haar bepaald niet in haar werk:

“Voor een man of een vrouw is het even zwaar om onderzoeksjournalistiek te bedrijven. Vrouwen doen vaak misschien juist het gevaarlijkste werk bij mijn krant Novaya Gazeta want zij zijn meestal geen kostwinner. Omdat onze vrouwen voor de zwaarste opdrachten naar de Noord-Kaukasus reizen kunnen zij zelfs beter proosten dan de mannen!”

DF

Gerelateerd:

‘Pedofielen’ willen aftreden kinder-ombudsman Rusland

Oppositie-kroeg ‘Vrijheid’ in St. Petersburg

Horror in Rusland: adoptie & wodka

Sociale dienst Rusland gijzelt kinderen om belastingschuld

Pedoschandaal Litouwen

Poetin & Kirill: moderne afgoderij

De bureaucratie is zoals een hond

Russische humor over corruptie


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>