Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ex-seksslavin herkrijgt zelfvertrouwen op surfplank

sticker girl Amsterdam 2013 meisje kind

Sommige meisjes worden op hun tiende gered uit de bordelen van Nicaragua, anderen op latere leeftijd. Twee derde van de meisjes die erin verzeild raakt zou dit op 11jarige leeftijd overkomen.

Maar liefst 77 procent van de slachtoffers van de mensenhandelaren is minderjarig als de lijdensweg van seksuele uitbuiting start, wereldwijd zou het gaan om bijna 20 miljoen mensen.

In Nicaragua bedacht men een manier waarop de meisjes hun zelfvertrouwen kunnen herwinnen: een surfkamp.

sticker liggend meisje AmsterdamVorig jaar november had dit vijfdaagse ‘Camp Bella’ voor het eerst plaats en de positieve ervaringen gaven er aanleiding toe het gebeuren dit jaar te herhalen.

Het kamp voor zes meisjes in de leeftijd van 14 tot 16 wordt georganiseerd door het luxueuze surfkamp CHICABRAVA in badplaats San Juan del Sur en goeddeels gesponsord door lokale particulieren. Kinderen leren er surfen, ontspannen en spelen.

Doelen zijn empowerment en genezing, aldus initiator van ‘Camp Bella’ Ashley Blaylock.

sticker girl swimming suit Amsterdam center 2013 September meisje bikini

“Het was zo geweldig en maakte zoveel verschil voor de meisjes en voor iedereen van ons. Het was het hoogtepunt van ons jaar dus kunnen we haast niet wachten op de volgende ronde.”

De kinderen zijn gekozen uit het (nogal christelijke) ‘Huis van Hoop’, het grootste opvanghuis voor slachtoffers van mensenhandel in Nicaragua.

Ondanks de lijdensweg die de kinderen achter de rug hebben behandelt men ze in Camp Bella niet als slachtoffers maar juist als sterke jonge vrouwen.

sticker Tona eating girl Amsterdam center 2013“We proberen ze het gevoel te geven normale mensen te zijn, in plaats van voorwerpen van liefdadigheid. Het hele idee is juist om ze los te weken van die ‘label-mentaliteit’,” aldus Blaylock.

De meisjes worden geacht niet over hun verleden te praten, maar richten zich juist op ‘het genieten van het nu’ door te leren surfen, yoga te beoefenen, varen in een catamaran, koken, mediteren en andere zaken.

“Op zulke momenten zijn deze jongedames geen slachtoffers van seksuele uitbuiting maar onschuldige jonge vrouwen met een vrije toekomst. Niemand zegt dat ze waardeloos zijn, maar ze worden daarentegen volledig geaccepteerd en aangemoedigd om te dromen.”

Een belangrijk onderdeel van de cursus, aldus Blaylock, is dat de meisjes zélf iets aan vrijwilligerswerk doen. Vorig jaar liepen de deelnemertjes een dag mee op een lokale basisschool, waar ze lazen en speelden met andere kinderen.
sticker Whois dark girl shotgun Amsterdam 2013

“De beste manier om iemand te helpen is iemand een ander mens laten helpen, zodat die zich daar goed over voelt en zich realiseert dat we er samen zijn en allen hulp nodig hebben op een of ander niveau,” denkt Blaylock.

Tijdens het eerste surfkamp bleken niet alleen veel meisjes niet te kunnen zwemmen, de meesten waren zelfs nooit buiten hoofdstad Managua geweest, hetgeen het kamp extra avontuurlijk maakte.

Vanwege de goede resultaten overweegt Blaylock om Camp Bella als non-profit project vast onderdeel te maken van haar business model en ook andere groepen, zoals slachtoffers van huiselijk geweld, erin te betrekken.

“We zien het verschil dat we maken in het bouwen van zelfvertrouwen voor onze gewone cliënten, dus als we voor hen al zoveel kunnen betekenen, wat is dan wel niet mogelijk voor mensen die onze steun echt nodig hebben? Het is prachtig en werkt écht.”

DF

Gerelateerd:

GB: 500 imams prediken tegen pedofilie

De Rode Brigade: vrouwen tegen seksueel geweld India

John Stuart Mill: feminisme en slavernij

Overheid faalt structureel bij zedenzaken

Nederlands-Marokkaanse loverboy op Aljazeera

‘Lolly lounges’: pedofilie in Zuid Afrika

Marokko = Mekka voor sekstoerisme


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>