Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ex-militair doodt carjacker

sticker stick up crew UK Amsterdam

In het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg overleed afgelopen vrijdag een crimineel tijdens een poging tot ‘carjacking’, ofwel het roven van iemands auto.

Toen zakenman Brian Calitz (58) thuiskwam om enkele spullen af te leveren bleek er ook een witte Nissan gearriveerd.

sticker Schurk sc Amsterdam 2013 crook with guns

Volgens een ooggetuige werd hij benaderd door twee van de drie inzittenden.

Calitz begon nog in Zoeloe te vertellen dat hij geen werk voor ze had toen plots een van de onverlaten het horloge van zijn arm probeerde te grissen, terwijl de ander een vuurwapen op hem richtte en het voertuig opeiste.
sticker fight back Amsterdam center 2013 September

Het slachtoffer vreesde een gewelddadige gijzeling als de overvallers zijn hybride Toyota Prius niet aan de praat konden krijgen en greep naar zijn binnenzak.

“Waarschijnlijk dachten ze dat ik de autosleutels ging geven terwijl ik mijn pistool pakte. Ik wist dat ik iets moest doen, anders zag het er slecht voor me uit”, aldus de militair getrainde Calitz.

Sinds hij zeven jaar geleden slachtoffer werd van een geweldsmisdrijf is hij altijd bewapend. “Als je een vuurwapen hebt moet je geoefend zijn in het gebruik. Wanneer je vervolgens geconfronteerd wordt met zo’n situatie mag je niet aarzelen. In een moment van pauze kan je alles verliezen”, zei Calitz.

“Het is afschuwelijk om een mens te doden. Dat is iemands kind, iemands zoon. Maar toen ze een pistool op me richtten had ik geen keus en reageerde snel.”

sticker Yatusabes pistolero Amsterdam North 2013 September cowboy

Een van de aanvallers overleed direct, terwijl een ander verderop langs de weg ineen zakte. De derde ploert ontsnapte te voet.

Hoewel hij natuurlijk liefst niemand doodmaakt hoopt Calitz dat zijn kordate zelfverdediging fungeert als ‘boodschap’ aan criminelen die zijn lommerrijke buitenwijk willen komen plunderen.

“Mensen die ons proberen te gijzelen moeten weten dat daar consequenties aan zitten.”

De overledene droeg twee mobieltjes bij zich en een forse hoeveelheid cash, zei de politie die de zaak in onderzoek heeft.

DF

Gerelateerd:

Broers ex doden aanvaller met bijl en schep


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>