Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Ere’divisie: voetbal, oplichterij & politiek

sticker EUFA mafia Amsterdam Spuistraat 2014 November maffia soccer

Recente berichtgeving over de voetbalwereld creëert het beeld van een door smeergeld gevoed theater met oplichting als belangrijkste voorstelling.

sticker 'thief'

Dat bonden als FIFA of UEFA door en door corrupt zijn is geen nieuws, net als omkoping in de Italiaanse ‘Serie A’ en andere competities in Europa. Het zou daarbij in veel gevallen gaan om belangen van Aziatische gokkers.

sticker UEFA maffia Ultras Ajax AmsterdamSteekpenningen in ‘ere’-divisie

Uit een omvangrijk Duits onderzoek naar dit ‘matchfixing’ blijkt echter dat deze vorm van corruptie ook is doorgedrongen tot de Eredivisie.

Sinds tien jaar zouden in de Nederlandse competitie met enige regelmaat wedstrijden worden gemanipuleerd.

Misschien wegens het misplaatste zelfbeeld van een brandschoon landje is het niet zo heel verbazend dat dergelijke onthullingen moeten komen uit het buitenland.

Holland euuuhj sticker football-supporter Amsterdam 2014 July mfoverweel oranjeBanden betaald voetbal en politiek

Gemeenten subsidiëren in Nederland vrijwel alle clubs uit het betaald voetbal, in ruil waarvoor ambtenaren en politici ‘gratis’ jaarkaarten of ander smeergeld ontvangen. In bepaalde gevallen is deze staatssteun zelfs illegaal en als je met de overheid omgaat corrumpeert die je dus vanzelf, zo lijkt het.

De oplichting door de voetballers lijkt wel wat op het politieke spel zoals dat hier gespeeld wordt. Het gladde gezwam waarmee we als bevolking steeds dieper het Europese moeras ingetrokken worden, kostbare ‘reddingsoperaties’ ten behoeve van financiële organisaties waarvan de gemiddelde Nederlander tot voor kort zelfs de namen niet kende, beloften over een strenger migratiebeleid terwijl de stroom kansarmen – parasieten incluis – blijft aanzwellen, onbestraft wanbeleid in de financiële sector, enzovoorts.

De staat: hypocrisie ten top

sticker we rob this AmsterdamVia fiscale en bureaucratische stelsels is de Nederlandse overheid permanent bezig zijn grip op productieve burgers te verstevigen.

Zo doemt in toenemende mate het beeld op van uitgemergelde onderdanen die slechts bij de salonsocialistische regenten in de buurt kunnen komen als ze tijdens kostbare bacchanalen op ministeries, provinciekantoren of stadhuizen onvrijwillig onderdeel worden van wurgseks, een onheilig bukkake-ritueel dan wel een sodomie-sessie.

De strengheid van ambtenaren en het moralisme der politici is overduidelijk niet van toepassing op het eigen doen en laten.

sticker Ministerie van BlaBla schijten Amsterdam artOf het nu gaat om de fraude waar staatssecretaris Weekers zich uit probeert te wurmen, machtsmisbruik door wijlen Prins B., het wanbeleid van Fatima Elatik, de honderdduizenden (van u afgepakte) euro’s die provinciebestuurders onnodig aan taxi’s spenderen terwijl speciaal aangeschafte dienstauto’s met chauffeur ongebruikt blijven; zolang de ‘gewone man’ maar verneukt wordt vindt ‘de overheid’ alles prachtig en prima.

Nederland kennende, ontplooiden die chauffeurs intussen allerlei nevenactiviteiten met hun auto’s, verzekeringen en benzine-pasjes van de gemeente. Controle hierop vond natuurlijk nooit plaats, want ambtenaren onderling zijn doorgaans erg goed van vertrouwen.

De Surinaamse parlementariër van de oppositie Ronnie Asabina denkt dat politici en ambtenaren bewust weinig op papier zetten, zodat er speelruimte ontstaat om meer geld dan nodig te besteden. “Wat overblijft kan dan verdeeld worden onder de belanghebbenden.”

Conclusie

Voormalig Nederlands bondscoach Rinus Michels stelde voetbal op een lijn met ‘oorlog’, een verschijnsel dat polemoloog Carl von Clausewitz (1780 – 1831) omschreef als ‘de voortzetting van politiek met andere middelen’.

sticker gorilla Bust Amsterdam

Altijd als ik mensen zie juichen bij politieke manifestaties denk ik aan hooligans en als ik voetbalsupporters zie knokken vermoed ik slechts een gradueel verschil met de aapmens. Het tragische van de vooruitgang is dat het in de prehistorie ongetwijfeld nog ergens om ging, terwijl men anno 2013 genoegen neemt met oplichters.

DF

Gerelateerd:

Mythe: de overheid voorkomt chaos

Hooligans bespotten zichzelf met apengeluiden

BV Nederland: onheilspellende ‘cracks in the ice’

Edwin van der Sar: ‘Belastingen omlaag!’


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>