Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Erdogan vs oppositie: ‘ik breek jullie handen’

sticker flying ape Amsterdam center 2013 December Turkish hat

Verraders en spionnen moeten voorzichtig zijn, zei de Turkse premier Tayyip Erdoğan zondag tegen zijn aanhangers. Zo nee, dan zal hij hun handen breken.

De islamistische leider waarschuwde de oppositie ervoor om het recente corruptieschandaal te gebruiken om zijn regime te ondermijnen, schrijft Hürriyet Daily News. Met mensen die Turkije willen schaden of de onafhankelijkheid van het land in gevaar brengen zal het slecht aflopen, aldus de premier. Zijn dreigement leek vooral bedoeld om aanhangers van de machtige Fethullah Gülen organisatie te intimideren.
sticker Power move conspiracy Amsterdam center 2013 July

“Turkije is niet meer zoals vroeger”, zei Erdoğan. “We zijn niet langer een land waar duistere machten, hun tongen, verraders en spionnen hun gang kunnen gaan. (…) Onder het mom van corruptie creëren ze een lelijke, onrechtvaardige valstrik. Ik zeg, ‘corruptie is gewoon een dekmantel’. Vertrouw niet op het beeld dat zij neer proberen te zetten.”

Vooralsnog zijn 24 mensen aangeklaagd in het smeergeldschandaal, onder wie enkele zonen van ministers. De Turkse regering ziet het onderzoek als ‘een internationaal complot’.

DF

Gerelateerd:

Turkije weer meeste journalisten in cel

Ontslag ambtenaar om beschermen leraren

Zwijnen steken Bosporus over

Anti-Erdogan muezzin overgeplaatst naar andere moskee

Protest Istanboel als hashtag op Amsterdamse muren

Tijdens doodslaan Turk 23 cctv-camera’s “stuk”

Turkse kunstenaars verbranden eigen werk

Turk met machete = slachtoffer terreur


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>